25 Nisan 2024 Perşembe

880 Aileye Kurban Eti Dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Genç Şubesi, Kurban Bayramı dolayısıyla 20 büyükbaş hayvan keserek 880 aileye kurban eti dağıttı.

19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 11:28
0
2078
0
AA aa
880 Aileye Kurban Eti Dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Genç Şubesi, Kurban bayramı vesilesiyle vekâlet yoluyla kendilerine verilen hisse kurbanları keserek, Genç halkına ve Dini Kuran ilimlerinin okutulduğu medreselere dağıttı.

Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ile Genç Müftülüğünde görevli personel ve imamlar tarafından yapılan dağıtım ile yaklaşık 880 aileye kurban dağıtımı yapıldı.

"HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

İlçe Müftüsü Mahmut Kaya yaptığı açıklamada, "Sadece 35 hisse vekâlet kurban bağışı almış olmamıza rağmen bu yıl kurban organizasyonu kapsamında TDV, Türkiye Diyanet Vakfı Genç şubemize tahsis edilen 140 hisse (20 büyük baş) Kurban gönderdi. Bu 20 büyük baş Kurbanlar ilçe müftümüzün gözetiminde tekbir ve salavatlar getirilerek bayramın birinci gününde kesilmeye başlandı. İslami usullere uygun, Bingöl mezbahanede hijyenik ortamda kesilen Kurbanlar, sosyal incelemesi yapılmış 880 eve, (yaklaşık 5000 kişi) Mülteci ve Kuran kurslarına din görevlilerimiz tarafından tek tek kapıları çalınarak dağıtımı yapılmıştır.

Akrabalarıyla bayram yapmadan kurbanların kesiminden poşetlenip gece geç vakitlere kadar dağıtım yapıp görevini en güzel bir şekilde yerine getiren görevli ve gönüllülerimize, hayırsever milletimizin her ferdine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum" İfadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın