01 Mayıs 2024 Çarşamba

AFET MAĞDURLARI ÇADIRLARA YERLEŞTİRİLDİ

Yaşanan depremler nedeniyle ev ve ahırları zarar gören Servi bölgesinde ki vatandaşlar için 33 adet çadır kurulumu yapıldı.

21 ŞUBAT 2023 SALI 12:28
0
1106
0
AA aa
AFET MAĞDURLARI ÇADIRLARA YERLEŞTİRİLDİ

6 Şubat gece 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, yine aynı gün içerisinde Elbistan ilçesinde de 7.6 şiddetindeki iki büyü deprem, 10 ilde yıkıma neden olurken Genç ilçesine bağlı Çaybaşı, Harmancık, Sarıbudak, Bahçebaşı ve Aktoprak köylerinde birçok ev depremden dolayı ağır hasar aldı. Yaşanan depremlerin ardından Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, bölgede incelemelerde bulunup bölgede kalmak istemeyen vatandaşları ilçe merkezindeki pansiyonlara nakil edilip misafir edilmelerini sağladı. 

Bölgede devam eden sarsıntılardan dolayı evlerine girmek istemeyen ve köyden ayrılmak istemeyen vatandaşlar içinde yine Kaymakam ve Belediye Başkanının girişimleri sonucu AFAD'tan temin edilen 33 çadır, Çaybaşı, Harmancık, Sarıbudak, Bahçebaşı ve Aktoprak köylerinde kurulmaya başlandı. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce kurulan çadırlar, afetzedelere kullanılmak üzere teslim edildi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın