02 Mayıs 2024 Perşembe

AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI

Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

19 NİSAN 2024 CUMA 14:10
0
1328
0
AA aa
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI

Gözütok Köyü Binekli Mezrasında yaşayan Mehmet Davran, yaklaşık 70 yıldır kullandıkları ahırı yıkıp yenisini yapmaya karar verdi. Yeni yaptığı ahırın bir kısmı ise orman bölgesi alanına kaydığı için tapusuz oldugu gerekçesiyle mühürlendi. Yapılan tüm girişimlere rağmen soruna çözüm bulamadığını ve hayvanlarının dışarıda bıraķılarak ölüme terk edildiğini ifade eden Davran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Bingöl Milletvekilleri'ne,  Bingöl Valisi'ne ve Genç Kaymakamına seslenerek hayvanlarının dışarıda olduğu için mağdur olduğunu ve  daha fazla hayvanlarının telef olmaması için mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Davran, “70 seneden beridir kullandığımız mevcut ahırımızı, 2017 - 2018 yılları arasında yıkıp yerine daha büyük bir ahir inşa ettik.
20 Aralık 2018 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapı kayıt belgesi aldık.
Daha sonrasında Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından eksik evrakların olduğu söylendi.
24.11.2023 tarihinde eksik evrakları tamamlayıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderdik. Oradan da evraklar Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne gönderildi.
Henüz bize geri dönüş olmadan, bir şahıs tarafından Genç Orman İşletme Şefliğine şikayet edildik.
Şikayet üzerine yetkili kişilerce ahırın yapıldığı arazinin 3'te 2'sinden fazlasının orman arazisi olduğu tarafımıza iletildi.
Biz de yetkililere, 2018 yılında yapı kayıt belgesi aldığımızı ve satın alma ile ilgili dilekçemizin de Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde olduğunu belirttik.
Buna rağmen Genç Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu yetkilileri ile köy muhtarı tarafından 16 Nisan 2024 tarihinde hayvanlar dışarı atılıp ahırın kapısı mühürlendi. Aksam saat 21.30 sıralarında jandarma ekiplerince ahırın mührü sökülüp kapı kilitlendi.
Ertesi gün gece saatlerinde ise gebe olan büyükbaş hayvanım doğum yaptı ve soğuktan dolayı telef oldu. Bu mağduriyetimizin yetkililerce hızlı bir şekilde giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın