23 Nisan 2024 Salı

AZGIN SULARDA KURTARMA OPERASYONU

AKUT Arama-Kurtarma Derneği, Genç ilçesi Murat Nehri'nde hem rafting için saha çalışması yaptı hem de nehirde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

14 HAZİRAN 2020 PAZAR 13:06
0
1841
0
AA aa
AZGIN SULARDA KURTARMA OPERASYONU

Bingöl Üniversitesi gönüllüleri ile Bingöl AKUT Arama-Kurtarma Derneği'nden oluşan toplamda 20 kişi, Genç ilçesindeki Murat Nehri'nde rafting için saha çalışması yaptı.
İki farklı bota binip Dik köyünden Genç köprüsüne kadar kürek çeken ekipler, çalışmalarının periyodik olarak süreceğini belirtti.

SENARYO GEREĞİ ARAMA-KURTARMA TATBİKATI

Yine aynı bölgede suda arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştiren ekipler, senaryo gereği nehirde boğulmak üzere olan bir kadını kurtardı. Nehirde boğulmak üzere olan kadını kurtaran ekipler, kıyıya çekerek ilkyardım uyguladılar.

Bingöl Üniversitesi'nden gönüllü idareciler ve dernek olarak tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyen Arama-kurtarma Derneği Sorumlusu Ömer Faruk Gürsaçtı, ekiplere nehirde tatbikatın detaylarını anlattıklarını söyledi.

Gürsatçı, “Akut Derneği olarak murat nehrinde bir arama kurtarma tatbikatı yaptık. Tatbikatımız Kalehan barajının altından başladı ve Genç Köprüsü'ne kadar sürdü. Ekiplerimize suda nasıl arama-kurtarma yapılır hem suda nasıl müdahale yapılır gibi konuları geldiğimiz güzergah boyunca anlattık. Aynı zamanda da botla ilgili bilgiler verdik, üniversite ve kendi ekiplerimize anlattık. Daha sonra canlandırma yaparak bir boğulma vakası gerçekleştirdik. Tatbikatta kurtardığımız kişiye ilkyardım müdahalesini yaptık” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
12:38
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın