02 Ağustos 2026 Pazar

BİNGÖL'DE İSRAİL ZULMÜ LANETLENDİ

Basın açıklamasında ayrıca Hükümetten beklentiler de sıralanıp çağrı yapıldı: 'İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesini, ticari ve askeri bütün anlaşmaların iptal edilmesini, hava sahalarımızın ve limanlarımızın Siyonist çeteye derhal kapatılmasını istiyoruz.'

11 NİSAN 2025 CUMA 17:51
0
4722
0
AA aa
BİNGÖL`DE İSRAİL ZULMÜ LANETLENDİ

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de terörist İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlar nedeniyle Siyonist İsrail ve hamisi katil ABD protesto edildi. 

Program, Bingöl Ulu Camii önünde Cuma namazı sonrası toplanan kalabalığın birlikte slogan atmasıyla başladı. Sunuculuğunu Özhan Gili'nin yaptığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Özhan Gili şu sözlere yer verdi: “Zalim Siyonistler Hamas karşısında hezimete uğradıkça acısını mazlum sivil Gazze halkından alıyor. Bu duruma canımız yansa da galip gelecek olan Müslümanlar olacak. İzzetle direnen kardeşlerimiz için eylemlerimize devam edelim. Yaptığımız bu eylemler kardeşlerimize güç veriyor, direnişi artırıyor” dedi

Ardından Yusuf Boğatekin platform adına basın açıklamasını okudu. Akabinde Gazzeli, Filistinli ve mazlum coğrafyalardaki Müslümanlar için Yadin Selami tarafından dua yapıldı. İsrail'in caniliği ve saldırganlığının tüm ülkelere bir şekilde sirayet edeceğine dikkat çekilen basın açıklamasında, hükümete yönelik çağrılara da yer verildi. 

"SİYONİZM VAR OLDUKÇA KAOS DA VAR OLACAKTIR!"

Gazze'de 18 aydır süren, son günlerde artarak devam eden insanlık dışı saldırılar, sivil yerleşim yerlerinin, hastanelerin, ibadethanelerin ve çadırların bombalanması Siyonist rejimin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Gazze'de, İşgalci İsrail tarafından 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldı. İşgalci Siyonistler, insani yardımların girişini de engelleyerek Gazze'nin topyekûn bir zorluğu yaşamasını istiyor. Günlerdir Gazze'ye bir kuru ekmek girmiyor. Un stokları tükendi. Fırınlar kapandı. Yakında açlıktan toplu ölüm haberlerini duyabiliriz.

Siyonist işgalciler, bir yandan Filistin'in kalbinde yer alan Kudüs'ü ve çevresindeki kutsal mekânları gasp ederken, diğer taraftan da Gazze'de katliam ve yıkımla, Müslümanların kanını akıtmaktadır. Ne yazık ki, bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara her türlü desteği sağlayan emperyalist güçlerin de eseridir. Başta ABD olmak üzere birçok batılı ülke, işgalcileri silahlandırmakta, ekonomik ve diplomatik koruma sağlamaktadır. Uluslararası kamuoyu ise bu insanlık suçları karşısında sessiz kalmayı sürdürmektedir.

KUDÜS DAVASI TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR”

Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir. Hiç kuşkusuz Kudüs'ün kurtarılması için mücadele eden kahraman Gazze halkının yanında olmak, destek vermek Müslümanlar için, İslam ümmeti için dini bir görev olmakla birlikte bir varlık yokluk savaşıdır da… Çünkü başta Amerika olmak üzere dünyanın egemen güçlerinin desteğini arkalarına alan işgalci Siyonist Yahudiler, sadece Filistin'e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini dikmiştir.

İsrail, Gazze'nin direncini tüketmek üzerine bahis oynuyor ve küresel protestoların zaman içinde yavaş yavaş azalacağını umuyor. Ancak Gazze yorulmayacak, düşmeyecek ve asla teslim olmayacaktır. Enkazın altından bayrak taşıyan bir çocuk çıkıyor. Yıkıntıların arasından bir meydan okuma çığlığı yükseliyor. Bombaların yağdığı Refah'ta insanlar geri çekilmiyor. Evlerin yerle bir edildiği Cibaliye'de direniş ruhu kırılmadan devam ediyor.

BU ÇABADAN GERİ DURMAYACAĞIMIZI İLAN EDİYORUZ”

Gazze'nin kahraman evlatları Aksa Tufanı ile birlikte Siyonistlere karşı büyük bir cephe açmış ve İsrail'in yenilmezlik algısını yerle yeksan etmişlerdir. Kahraman mücahitler en iyilerini feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah'a söz vermektedirler. Bizler bu mukaddes cihada, ümmetin kurtuluş savaşına, Filistin'in, Gazze'nin özgürlük mücadelesine her şekilde, her platformda, her ortamda destek olacağımıza söz veriyor ve bu çabadan geri durmayacağımızı ilan ediyoruz. Buradan, bu meydanda tüm İslam Alemine çağrıda bulunuyoruz; zaman uyanma, kendine gelme zamanıdır! Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır. Kudüs'ün kurtuluşu için kıyam etmiş, feryatlarıyla ümmeti yardıma çağıran kahraman kardeşlerimizin imdadına koşma, bir yardımcı yok mu diyen mazlum, mustazaf kadın ve erkekler, çocuklar için ayağa kalkma zamanıdır!

Ey Müslümanlar! Ey onur ve izzetlerini yitirmemiş, vicdan sahibi insanlar!

Yöneticisiyle, yönetileniyle tüm İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına, şehirlerinin yerle bir olması pahasına, evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla Siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimiz bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor… Bu iman küfür savaşına, hak batıl savaşına, malımızla, canımızla ve dilimizle katkıda bulunup Filistin'in kurtuluşu yolunda zafer dolu günlere yürüyelim!

İSLÂM DÜNYASI İSRAİL'İN SALDIRGANLIĞINI DİZGİNLEMEK ZORUNDADIR”

Bu soykırımın durması ve Siyonizm in amaçlarına ulaşmasını engellemek için halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerinden Müslümanca tavır takınmalarını bekliyoruz. İslâm dünyasındaki devletler, hükümetler ve uluslararası kuruluşlar her ne pahasına olursa olsun, İsrail'in saldırganlığını dizginlemek zorundadır. Söz konusu saldırganlık sadece Gazze, Filistin, Lübnan, Suriye gibi “mücâvir” beldelerle sınırlı kalmayacak, coğrafyamızın tamamına yayılacaktır. Siyonist işgalin çıkardığı yangın söndürülmediği takdirde, alevler en uzak köşelere kadar erişecektir.

Hiçbir hükümet, hiçbir devlet ve hiçbir ülke kendisini güvende hissetmemelidir. Bugün İsrail'le kol kola yürüyenler de dâhil olmak üzere, günün birinde herkes bir şekilde Siyonist saldırganlıktan payını alacaktır.

HÜKMETE ÇAĞRI YAPILDI

Bunun için ülkemizde iktidar sahiplerinden, Sayın Cumhurbaşkanından beklentilerimiz var.

Bunlar;

- İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesini, ticari ve askeri bütün anlaşmaların iptal edilmesini, hava sahalarımızın ve limanlarımızın Siyonist çeteye derhal kapatılmasını istiyoruz.

- Siyonist çete ile tüm ticaretin kesilmesini, ekonomik ambargo uygulanmasını, boykotu vatandaşlar uyguluyor iken, devletin de bir bütün olarak bunu uygulaması ve siyonist çetenin ürünlerinin ülkemize sokulmasının engellenmesini istiyoruz.

- İsrail'e sevkiyat yapan firmalara yaptırım uygulanması,

- Siyonizm'i ve katliamları öven yaklaşımların, paylaşımların nefret suçu kapsamına alınması,

- İsrail'e gidip savaşan çifte vatandaşlığa sahip Siyonistlerin vatandaşlıktan çıkarılması,

- Ülkemizde Amerika ve siyonist çeteye hizmet eden Adana İncirlik ve Malatya Kürecik üstlerinin kapatılması,

- İsrail enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılayan, BOTAŞ tarafından işletilen Bakü-Ceyhan boru hattının soykırım nedeni ile kapatılması başlıca beklentilerimizdir.

Son olarak diyoruz ki;

Gazze'de zulüm bitmiş değildir. Önemli olan kararlılıkla direnişe olan desteği sürdürmektir. Bizim tek güvencemiz Allah Teâlâ'dır. Son sözü söyleyecek olan da

HABER:SİNAN ATAN

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın