12 Mayıs 2024 Pazar

BİNGÖLLÜLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Her Aralık ayının 12'inci gününde kutlanan Dünya Bingöllüler günü bu yıl Ankara'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

16 ARALIK 2022 CUMA 17:04
1
1284
0
AA aa
BİNGÖLLÜLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Aralık ayının 12'inci günü 12.12.2012 yılından beri Bingöl'de ve Türkiye'nin çeşitli illerinde Dünya Bingöllüllüler olarak kutlanıyor ve bu çerçeve de birçok etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de bu yıl Ankara BİNYAR Derneği organizasyonu ile Ankara'da düzenlendi. 

İki gün süren etkinliğin birinci gününde Ankara'da yaşayan ve çevre illerden gelen Bingöllüler, Ankara Kızılay'da bulunan ve Bingöllü girişimci Murat Ayverdi'ye ait olan Ankara Filiz Kültür Kafe'de bir araya geldiler. Gecede Bingöl'ün sevilen müzik ekibi “Şewe Mışore” ekibi şarkıları ile katılımcıların gönlünü fethetti. Bingöl'de büyük beğeni ile dinlenen sanatçı Hasan Berdibek, gecede kendisinin ve Abisi Rençber Aziz'in şarkılarından bir potpori ile herkesin beğenisini kazandı. 
TRT KURDİ'DE BİNÖLLÜLER GÜNÜ COŞKUSU

Etkinliğin ikinci gününde ise, TRT Kurdi'nin eğlence ve şov programı olan Çepik programı, Bingöl Özel olarak ekranlara geldi. Ankara Arı studyolarında TRT Kurdi ve Ankara BİNYAR ortak organizasyonunda gerçekleştirilen geceye halkın ilgisi büyüktü. Geceye; TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Eski Milletvekillerinden Hüsamettin Korkutata, Abdurrahman Anuk, Yusuf Coşkun, Mesut Değer, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, SGK Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Süngü, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Şahin Arat, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Yavuz Coşkun ve çok sayıda iş adamının yanısıra, TRT Kurdi Kanal Koordinatorü Kemal Gümüş, TRT Kurdi Kanal Koordinator Yardımcısı Mücahit Mollaoğlu, TRT Kurdi Program Müdürü Fırat Aslan, TRT Kurdi Haber Müdürü Yunus Yalçın ve TRT Kurdi'nin sevilen programı Bıgeyr Bıvin'in sunucusu Faysal Karahan katıldı. Ankara'da bulunan TRT Arı Studyosunun salonu Ankara'da yaşayan ve çevre illerden gelen Bingöllülerin katılımı ile doldu. 

Bingöl'den gelen sanatçılar; Hasan Berdibek, Yakup Koçak, Cevdet Can, Rojgül, Murat Çifçi, Ahmet Göral, Murat Atan, Nil Çeçen ve Ramazan Bingöl birbirinden güzel şarkı ve şiirleriyle programa katılan ve ekranları başında izleyen vatandaşlara çok güzel bir gece yaşattılar. Çoğunluğu Zazaca şarkılardan oluşan repertuar halk tarafından büyük bir ilgi gördü. Gecede Kartal 12 GSK Halk Oyunları ekibin sergilediği halk oyunları geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin sonunda katılımcılarında sahnede halay çektiği programda Yöresel lezzetler de iz bıraktı. Gecede, Bingöllü Kadayıf Ustalarından; Tatlım Burma Kadayıf, Lila Burma Kadayıf, Sıtkı Usta, Yılmaz Kadayıf, Şark Burma, Özdilim Tatlı ve Kadayıfçı Abdullah Usta'nın Kadayıf ve tatlılarının yanısıra; yöresel lezzetler, Sörin, Keldoş, Löl (Zervet), Kavurma, Bal, Germ, Mastuva ve içli köfte'nin tanıtımı yapıldı ve katılımcılara ikram edildi. 
 

Gecenin sonunda konuşan Ankara BİNYAR Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Zazaoğlu: “ Bingöl kültürüne, örf ve adetlerine bağlı kadim bir şehirdir. 2012 yılından beri her Aralık ayının 12'inci gününü Dünya Bingöllüler Günü olarak kutluyoruz. Bu tarihlerde gerek Bingöl'de gerek de diğer şehirlerimizde Bingöllü vatandaşlarımız bir araya gelerek kendi kültür ve geleneklerini yaşattıkları ve komşu kültürlerine de bunları tanıttıkları etkinlikler düzenleniyorlar. Bu etkinliklerden birini de bu gece icra ettik. Sağolsun TRT Kurdi'nin bize böyle bir fırsat vermesi ile ve Ankara BİNYAR Derneği Yönetiminin canla başla organizasyonu ile buraya bu gece çok sayıda Siyasetçimiz, bürokratımız, işadamımız, sanatçımız ve vatandaşlarımız katıldı. Program hem buraya katılanların hem de ekranları başından izleyenlerin çok beğendiği bir program oldu. Bu tür organizasyonların kültüre, birliğe ve beraberliğe sağladığı katkının çok değerli olduğunun bilinmesini istiyorum. Katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”  Dedi. 

Program sonunda bir takım eleştirilerin de yapıldığını belirten Zazaoğlu, “ Bir kere şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor ki, bu gece Bingöllüler Gecesi idi, ancak bir kurumun sabit programında konuk olarak oradaydık. Müdahele edemeyeceğimiz ve kendi doğal program akışlarında olan ve belki de bazı vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyen bir takım aksaklıklar oldu. Programda çoğunluğu Zazaca olan eserler okundu ki, Bingöllü hemşehrilerimiz içinde hem o gece gelen ve salonda bizi izleyen hem de ekranları başında bizi izleyen Kurmanc hemşehrilerimiz de vardı. Onlar için de Kurmanci eserler okundu. Ben birçok eleştiriyi sosyal medyadan, çeşitli mecralardan takip ettim. Ama günün sonunda şunun diyorum; Biz Bingöllüyüz, farklı dillerimiz olabilir, farklı kültür ve adetlere sahip olabiliriz. Ancak günün sonunda hepimiz o memleketin koca yürekli ve güzel düşünceli çocuklarıyız. Birbirimizi üzmeden kırmadan, insanlara saldırmadan, kimseyi incitmeden bu tür etkinliklerin faydalarına odaklanmalıyız. O gece oraya gelen, ailelerinden uzakta olan öğrencilerimizin sevinçlerini, tanıdık bir yüz, bir ses duymalarından ötürü yüzlerindeki tebessümü görebilseydiniz, emin olun küçük de olsa hiçbir hata sizin gözünüze görünmezdi. Ancak ben yine de günün sonunda programa Katılan, katkı sağlayan tüm Bingöllü hemşehrilerime ve programı TV'den izleyen, sosyal medyadan destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın