01 Mayıs 2024 Çarşamba

ENGELLİ DEPREMZEDEYİ SEVİNDİREN HEDİYE

10 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan depremin ardından, Malatya'dan Bingöl'e gelen ve akülü engelli aracı enkaz altında kalan Ahmet Aslan'a Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından akülü araç hediye edildi.

18 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ 10:49
0
1191
0
AA aa
ENGELLİ DEPREMZEDEYİ SEVİNDİREN HEDİYE

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem, 10 ilde yıkımları ve can kayıplarını beraberinde getirdi. Afet bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kurumlar seferberlik ilan etti. Malatya'da her iki depreme de yakalanan ve bölgeden kaçarak barınma amacıyla Bingöl'e gelen 8 kişilik Aslan ailesinin 48 yaşındaki bedensel engeli bulunan Ahmet Aslan'ın kaçış sırasında akülü engelli aracı enkaz altında kalmıştı. Yetkililere engelli aracı talebinde bulunan Aslan'a Bingöl Engelliler Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tuz sürpriz yaparak akülü engelli aracı hediye etti. Kültür Mahallesi'ndeki Mürsel Paşa öğrenci yurdunda misafir edilen Aslan ve ailesini ziyaret eden Bahattin Tuz, Aslan'a akülü engelli aracını hediye dereken, Aslan aracına biner binmez hemen sürerek tur atmaya başladı. 

Aslan'ın sevinci gözlerinden okunurken Kardeşi İbrahim Aslan “Biz Malatya'da depreme yakalandık, depremden çıkıp Bingöl'e geldik. Abim engelli, abimin aracı enkaz altında kaldı. Şuan aracımız geldi onun mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Aslan'a Bingöl Engelliler Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tuz ise depremden kaçarak Bingöl'de misafir edilen vatandaşlardan şuana kadar 6 kişiye engelli aracı ve sandalyesi temin ettiklerini belirterek şunları söyledi, “Ülkemizde bir deprem yaşandı, öncelikle devletimize ve milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Çevre illerimizden gelen kardeşlerimizi misafir ediyor ve ağırlıyoruz. Engelli abimiz Ahmet'in bizden bir akülü araç talebi oldu, nasip oldu temin edip kendisine bugün teslim ettik. Ahmet abimiz mutlu olduysa biz çok daha mutlu olduk. Bingöl Engelliler Kültür Derneği olarak bugüne kadar 5 kişiye sandalye vermiştik, Ahmet abide 6'ıncı kişi oldu. Elimizden geldiği kadar destek olmaya ve yaralarımız sarmaya çalışıyoruz. Milletçe bir olmaya çalışıyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın diyoruz ve tekrardan ülkemize geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın