01 Mayıs 2024 Çarşamba

GENÇ DEPREM MAĞDURLARINA KUCAK AÇTI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Genç'te ki okul yurtlarında misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken, talepleri de Kaymakamlık koordinesinde yerine getiriliyor.

15 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 16:38
1
1135
0
AA aa
GENÇ DEPREM MAĞDURLARINA KUCAK AÇTI

6 Şubat gece 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, yine aynı gün içerisinde Elbistan ilçesinde de 7.6 şiddetindeki iki büyü deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, yine binlerce vatandaşımız da yaralandı.
Bir yandan deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet bölgesinde evi yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, çevre il ve ilçelerde ki yurtlarda misafir edilmeye başlandı.
Genç ilçesine getirilen 46 vatandaş, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yurdunda misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken, talepleri de Genç Kaymakamlığı koordinesinde yerine getiriliyor.
"ALLAH DEVLETİMİZİ BAKİ KILSIN"
Adıyaman'dan gelen ve depremde adeta küçük kıyameti yaşadıklarını aktaran 4 çocuk annesi Filiz akbaş, “Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Halen depremler devam ediyor. Kendimizi Genç ilçesine attık. Yurt çok güzel. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizi baki kılsın" şeklinde konuştu.
"BİZ DEVLETİMİZDEN RAZIYIZ ALLAH DA RAZI OLSUN"
Sarıbudak köyünde ki evlerinin ağır hasarlı olmasından dolayı kaymakamlığın kendilerini buraya getirdiğini ifade eden Ahmet Filiz ise, “Allah devletimizden razı olsun. Bize yer verdiler. Çok memnunuz. Allah razı olsun. Burada rahatız. Yemeğimiz ve her şeyimizi veriyorlar. Biz devletimizden razıyız Allah'ta razı olsun" dedi

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın