19 Nisan 2024 Cuma

GENÇ'E BÜYÜK YATIRIM

Gençli işadamı Bilal Sağlar ve genç girişimci Fatih Karakoç, büyük firmalara ayakkabı ve terlik üretecek atölye yatırımını hayata geçirdi. İlk etapta 50 kişinin istihdam edileceği yatırımla gelecek aylarda 200 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

25 KASIM 2019 PAZARTESİ 15:23
3
2468
1
AA aa
GENÇ`E BÜYÜK YATIRIM

Genç ilçesinde kurulan saya ayakkabı atölyesi ile ilçedeki işsizlik oranı bir nebze de olsa düşecek. İşadamı Bilal Sağlar ve Fatih Karakoç'un ortak girişimiyle 600 Bin TL'ye kurulan ve faaliyete geçen ayakkabı atölyesinde ilk etapta 37 kadın ve 13 erkek istihdam edilecek. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle faaliyete geçen atölye Fırat Kalkınma Ajansı ve İŞKUR tarafından da destekleniyor.

SAĞLAR: "İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Fırat Kalkınma Ajansı ve İŞKUR'un verdiği destekler hariç 600 Bin TL'ye mal olan atölyenin faaliyete geçmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten İşadamı ve girişimci Bilal Sağlar, "Genç ilçemizde yaşanan işsizlik sorununun bir nebze de önüne geçmek için bu yatırımı gerçekleştirdik. Yaptığımız fizibilite çalışmasının ardından atölyemizi kurduk ve işbaşı yaptık. Atölyemizde ilk etapta ayda 30 bin, sonraki aylarda 300 ile 350 bin adet parça ürünün imal edilmesini hedefliyoruz. Amacımız burada istihdam alanları kurarak, vatandaşlarımızın para kazanmaları ve ailelerine katkı sunmalarıdır” dedi.

"HEDEFİMİZ İŞSİZLİĞİ MİNUMUMA İNDİRMEK"

Hayata geçirilen fabrikada şuanda 50 kişinin istihdam edildiğini ancak önümüzdeki aylarda istihdam sayısını 200'e çıkaracaklarını belirten Sağlar, "Fırat Kalkınma Ajansı ve İŞKUR'dan da destek alarak işe başladık. Hedefimiz işlerimizi büyüterek istihdam sayısını 50'den 200'e çıkarmak. İnşallah hedeflediğimiz her şeyi gerçekleştirme imkanı buluruz ve ilçemizde daha fazla istihdam alanı yaratmış oluruz. Allah'ın izniyle bizim attığımız adımla beraber diğer işadamlarımız da bundan feyiz alarak memleketlerine değişik kollarda iş yatırımları yaparak işsizliğe çözüm bulurlar" şeklinde konuştu.

 "İŞE GİRDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

İşe alınan 50 vatandaş ise kendilerine iş imkanı sağlandığı için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "İşe alındığımız için çok mutluyuz. Artık kendi ayaklarımızın üzerinde durabileceğiz ve ailelerimize katkı sunabileceğiz. İnşallah hedeflenen rakam olan 200 sayısı yakalanır ve bizimle birlikte daha çok insan iş sahibi olur. Ayakkabı fabrikasını kurarak bizleri iş sahibi yapan Bilal bey ve Fatih beye çok teşekkür ederiz" 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49)
26 Kasım 2019 Salı 09:05
Genç ilçemiz ile ilgili güzel haberler duymayalı uzun bir süre olmuştu. İnşallah bu yatırım başka yatırımların da önünü açacak bir işaret fişeği olur. Genç'li iş adamlarımızı Genç ilçesine olan güven ve sevgilerinden dolayı ayrıca tebrik eder, hayırlı, helal ve bol kazançlar dilerim.
Beğendim (1) Beğenmedim (0)Cevapla
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın