25 Nisan 2024 Perşembe

GENÇ'İ UÇURACAK PROJELER

AK Parti Genç Belediye Başkan adayı Mehmet Zeki Dirik, ilçenin kaderini değiştirerek geleceğini şekillendirecek 15 proje açıkladı.

18 MART 2019 PAZARTESİ 13:03
0
4033
0
AA aa
GENÇ`İ UÇURACAK PROJELER

AK Parti Genç Belediye Başkan adayı Mehmet Zeki Dirik, ilçenin kaderini değiştirerek geleceğini şekillendirecek 15 proje açıkladı. Eski hükümet konağı alanı kent meydanına, Murat Nehri kıyısı ile çamlık alan doğal yaşam alanına dönüştürülecek. Başkan adayı Dirik tarafından açıklanan projelerle ilçe çok daha modern bir görünüme kavuşacak.

31 Mart yerel seçimlerine çok sıkı bir şekilde hazırlanan AK Parti Genç Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeki Dirik, hazırladığı projelerle Genç ilçesine hak ettiği hizmetleri getirmek için geceli gündüzlü çalışacaklarını ve Genç ilçesini yeniden inşa edeceklerini söyledi. 

Projelerini hazırlarken uçuk maliyetlerden uzak durduklarını ifade eden Dirik, “Projelerimizi hazırlarken şunlara dikkat ettik. Projelerimizin ayaklarının yere basması gerekiyor. Her şeyden önce bizim ayağımızın yere basması gerekiyor. Gerçekten uygulanamayacak, uçuk- kaçık, yapılamayacak çok büyük maliyetleri olan projelerden kaçındık. Bunları hayata geçirirsek, inanın bütün Genç'in dönüşümünü sağlayacağız. Bunlar ilçemizin geleceğine ciddi anlamda etki edecek projeler olacak” dedi.

İŞTE DİRİK'İN AÇIKLADIĞI PROJELER

1- KENTE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARIN GENÇ'E YAKIŞIR ŞEKİLDE MODERNİZASYONU PROJESİ

Genç-  Bingöl, Genç – Diyarbakır ve Genç – Lediz Köprüsü bağlantısı üzerinde bulunan yolların Bütümlü Sıcak Asfaltla (BSK) ile kaplanması, Yolların Orta Refüjlerinde Peyzaj ve Ağaçlandırılma çalışması, LED Aydınlatmalar yaptırılarak yollara görsellik kazandırılması,

2- 17 DÖNÜMLÜK DOĞAL YAŞAM ALANI PROJESİ

İlçemiz Tarihi köprü yanında bulunan 17 dönümlük alanı,doğal yaşam alanı olarak vatandaşların hizmetine sunacağız. Mesire ve Doğal Yaşam alanı Projemizde başlıca; Yapay Göl, Nikâh Salonu, Lokanta, 3 Adet Dükkan, Cafe, Çocuk Oyun Alanları, Barbekü Alanları, Fitness Alanları, Yürüyüş Alanları, Otopark

3- ÇAMLIK ALANA MESİRE ALANI YAPILMASI PROJESİ

İlçemiz için önemli bir yere sahip olan çamlık alanını, mesire alanı olarak dönüştüreceğiz. Projemizde başlıca; Piknik alanları, Çocuk oyun alanları, Kamelyalar, Yürüyüş yolları, Mescit ve WC yer alacak. 

4- KENT MEYDANI PROJESİ

İlçemizin en işlek yerinde olan eski hükümet konağını Kent Meydanı'na dönüştüreceğiz. Kent Meydanı Projemizde başlıca; Oturma Bankları, Süs Havuzu, Led Aydınlatmalar, Kültürel etkinliklerin yapılabileceği sosyal donatılar yer alacak.

5- MEZARLIK ALANLARINA AYDINLATMA AĞAÇLANDIRMA VE OTURMA BANKLARI PROJESİ

Mezarlık alanlarımızı halkımızın kolaylıkla ihtiyaçlarını giderebileceği ve dini vecibelerini yerine getirebileceği hale getireceğiz.

Mezarlık Alanları Düzenleme Projemizde başlıca; Mescit, Ağaçlandırma, Aydınlatma, Oturma Bankları, WC / Abdest Alma Yerleri olacak.

6- DOĞALGAZ PROJESİ

İlçemizin en zaruri ihtiyaçlarından biri olan Doğalgaz'ı İlçemizle buluşturmak için gerekli tüm siyasi ve bürokratik temasları sağlayıp ilçemizi bu hizmetle buluşturacağız.

7- İTFAİYE HİZMET BİNASI PROJESİ

Gerek ilçemizde gerekse ilçemize bağlı tüm köylere hizmet veren itfaiye birimimizi daha da güçlendirip olası olumsuz durumlarda hızlı ve etkili erişim sağlayabilmek için modern ve tam teşekküllü hizmet binamızı faaliyete sokacağız.

8- YEŞİL ALAN VE ÇOCUK OYUN ALANLARININ YAPILMASI PROJESİ

Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güven içerisinde zaman geçirebilecekleri çocuk oyun alanları ve yeşil alanların düzenlenmesi projelerini hayata geçirerek, Her mahallemize Çocuk oyun grupları, Kamelyalar, Ağaçlandırma çalışması ve Peyzaj çalışmaları yapacağız.

9- E-BELEDİYECİLİK PROJESİ

Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili bilgi, belge, kayıt, sorgulama ve ödeme işlemlerini rahatlıkla yapabilecekleri ve 7 gün 24 saat şikâyet ve taleplerini belediyenin ilgili birimlerine anında iletip takip edebilecekleri e-belediye uygulamasını hayata geçireceğiz.

10- İLÇE SU ŞEBEKE HATTI PROJESİ

İlçe Merkezimizin içme suyu ihtiyacını karşılayarak suyumuzun kalitesini arttıracağız. Şebeke hattı komple yenilecek. Eski borular daha sağlıklı ve hijyenik borularla değiştirilecek. Mevcut depoların bakım ve onarımları yapılacak. İhtiyaç halinde yeni içme suyu depoları inşa edilecek.

11- Wİ-Fİ NOKTALARI PROJESİ

Akıllı Kent Projesi'nin bir parçası olan Yönetilebilir İnternet Hizmeti kapsamında ilçe merkezimizin belirli noktalarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilecek. Wi-Fi noktaları için vatandaşların yoğun olarak kullandığı lokasyonlar seçilecek.

12- YENİ NESİL ÇÖP KONTEYNIRLARI PROJESİ

Daha temiz bir Genç için temizlik ve çevre koruma hizmetlerindeki kalite standartlarını artıracağız. Yeni nesil çöp konteynerlerimizle çevre güvenliği, temizliği ve halk sağlığını ön planda tutacağız.

13- KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU PROJESİ

Genç ilçemizin daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçireceğimiz Katı Atık Transfer İstasyonu ile çöplerimiz zamanında toplanacak Geri Dönüşüm Tesisine günlük olarak gönderilecek. Bu alanda yapacağımız çalışma ile çöp dağları artık olmayacak ve yeşil bir alana sahip olacağız.

14- YOL VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ

İlimizde doğalgaz hizmeti yürüten Doğugaz ile ilgili protokoller imzalanarak hızlı bir şekilde çalışmalar tamamlanacak. Doğalgaz çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçemizde tüm yolları yenileyip, Bununla birlikte kaldırım yenileme ve genişletme çalışması yapacağız.

15- BELEDİYE'YE AİT GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURULMASI PROJESİ

20 dönümlük alanda 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurarak elde edilen enerji kazancı ile belediyemizin tüm masraflarını karşılayacağız. Bununla beraber elde ettiğimiz fazla kazançla diğer projelere kaynak aktaracağız.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın