29 Nisan 2024 Pazartesi

GENÇ'İN GÜZELLİKLERİNİ FOTOĞRAFLADILAR

3'üncüsü düzenlenen foto maraton tutkunları için, Genç ilçesinde organizasyon düzenlendi. Fotoğrafçılar, kano sporları, tarihi köprü ve Genç ilçesinin doğal güzelliklerini görüntüledi.

17 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ 15:18
4
927
0
AA aa
GENÇ`İN GÜZELLİKLERİNİ FOTOĞRAFLADILAR

Bingöl'de bu yıl Valilik koordinesinde düzenlenen foto maraton etkinliği devam ediyor. İlk olarak 2019 yılında yapılan ve şimdide 3'üncüsü düzenlenen foto maraton etkinliği, Genç ilçesinde devam etti. 

Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi öncülüğünde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından tarihi köprü başta olmak üzere, Murat nehri üzerinde kano gösterisi gerçekleştirildi. İlçeye gelen yaklaşık 260 fotoğrafçı, o anları görüntüledi. 

 

Tarihi köprü üzerinde gerçekleştirilen programa Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'nın yani sıra Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve fotoğrafçılar katıldı. 

Etkinliğe katılan ve gösterileri izleyen Vali Ahmet Hamdi Usta, fotoğrafçıların Bingöl ve ilçelerinin doğal güzelliklerini çekmeye devam ettiğini söyledi. 

 

Vali Usta, “260 misafirimiz şuanda Bingöl'de bizimle beraber. Bingöl'ün güzelliklerini, doğal hayatını, vahşi hayvanlarını fotoğraflıyorlar. Biz devamında bu fotoğrafları bir albüm haline getirip kamuoyunun ilgisine sunacağız ve dereceye giren fotoğrafları da İstanbul'da, Ankara'da yapacağımız galalarda paylaşacağız” dedi. 

 

İstanbul'dan foto maraton için gelen doğa fotoğrafçısı Lale Çaktı, “ İstanbul'dan geliyorum. Bir haftadır Bingöl'deyim. Çok güzel bir il. Yazını gördüm, kışını ilk defa gördüm. Foto maraton için geldim. 5 gündür de yoğun bir şekilde geziyoruz. Çok güzel bir organizasyon, Bingöl'ü çok seviyorum” şeklinde konuştu. 

Mardin'den gelen Veysi Şimşek ise, “Mardin'den geldim. Etkinlikler oldu, Bingöl'ün doğa ve yaşamı çekmek için geldik çok güzel. Umarım her zaman bu yarışmalar olur” dedi.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın