29 Nisan 2024 Pazartesi

GÖRMEDEN RAPOR VERDİLER İDDİASI

90'lı yıllarda yapılan evlerinin yaşanılan her depremde ayrı hasarlar aldığını ve buna rağmen yetkililerin evi görmeden sağlam raporu verdiğini iddia eden Hayrullah Özen, 'Maraş depreminden sonra bakanlık tarafından gelen yetkililer evin dışından bakıp sağlam raporu vermişler. Evde oturmaya korkuyoruz. Bu yüzden kiraya çıktık. Devlet büyüklerimizden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz' dedi.

02 MART 2024 CUMARTESİ 10:48
1
964
0
AA aa
GÖRMEDEN RAPOR VERDİLER İDDİASI

06 Şubat depreminden etkilenen ve birçok evin ağır hasar gördüğü Genç ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan vatandaşların hasar tespit ile ilgili sıkıntıları bir türlü çözülemiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelen gözlemciler tarafından köylerde yapılan incelemelerde bazı evlere hiç bakılmadan raporlar yazıldığı iddia edilirken, bu iddialardan biride Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Hayrullah Özen'e ait.
1990'lı yıllarda yaptıkları evin yaşanılan her depremde ayrı bir hasar aldığını ve şu anda evlerinin oturulamayacak durumda olmasına rağmen gelen teknik elamanlar tarafından evlerine hiç bakılmadan rapor verildiğini belirten Özen, Kim neye göre karar verip evimize az hasarlı raporu çıkardı. Gidip sorunumuzu anlatmaya çalışırken görüyoruz ki ellerinde sadece sağlam yerlerin fotoları var. Sadece dışarıdan bakıp fotoğraf çekip gitmişler. Biz bu evde nasıl oturalım? Korkudan kiraya çıktım. Yaşanabilecek olası bir depremde biz bu evin altında can verirsek bunun hesabını kim verecek? Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye dert yandı.
“ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Evinin kolonlarının zarar görmesine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, bizi aramadan, sormadan, kapımız açılmadan raporlarını tutup gitmişler. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Evimizin kolonları çatlamış, evimiz şu anda yaşanamaz durumda. Onun için tekrar buraya yetkililerin gelip rapor alması lazım” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın