26 Nisan 2024 Cuma

HDP KAPATILSIN!

Diyarbakır'da evlatları için HDP parti binası önünde nöbet tutan annelere Bingöl'den destek açıklaması gelirken, HDP'nin de kapatılmasını talep ettiler.

24 EYLÜL 2019 SALI 09:58
0
1761
0
AA aa
HDP KAPATILSIN!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 44 ailenin evlat nöbetine Bingöl'den destek geldi.

Bingöl Sivil İnsiyatif Platformu tarafından Genç Caddesi saat kulesi önünde ‘Annelere destek teröre lanet' basın açıklaması düzenledi.

Vatandaşların çeşitli sloganlar atarak düzenlediği basın açıklamasını Bingöl Sivil İnsiyatif Platformu adına Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği(BİŞHAK) Naim Tan okudu.

Hiçbir annenin evladını dağa götürülmesine razı olmadığını aktaran Tan, “Anneler için evlatları kutsaldır. Hiç bir anne evladının göz göre göre dağa götürülüp terörist yapılmasına ve öldürülmesine razı olmaz, olmamalıdır. Üstelik bu evlatlar birilerinin istikbali için, binlerinin saltanat sürmesi için ölüme götürülüyorsa hiç bir anne, hatta insan olan hiç kimse bu duruma sessiz kalamaz, rıza gösteremez. Diyarbakır'daki bu annelerin eylemi bir insanlık nöbetidir. Duruşları kutsaldır, mübarektir. Bu mübarek duruşa siyasi anlam, ideolojik anlam yüklemek isteyen haindir, alçaktır” dedi.

“HDP'nin kapatılmasını talep ediyoruz”

HDP'nin kapatılmasını talep ettiklerini belirten Tan, “HDP'li yöneticilerinin çocukları Türkiye'nin, Avrupa'nın en güzel okullarında okuyorlar. Lüks ve şatafat içinde bir hayat sürdürüyorlar. Bu HDP'liler çocukların hayatı üzerinde siyaset yapıyorlar. Ne kadar çocuk ölürse o kadar siyasetteki yerleri garanti oluyor. Bunların hizmet siyaseti gibi bir derdi yok, Kürt halkı gibi bir dertleri yok. Bunlar PKK'nın maşası, PKK'nın piyonu, kürtlerin düşmanıdırlar. Bu direniş HDP'nin PKK'nın kimyasını bozmuştur. Bu direniş sayesinde PKK terör örgütüne katılım olmayacak, aileler çocuklarının dağa gönderilmesine izin vermeyecektir. Bu durumda inşallah PKK'nın bitmesine vesile olacaktır. Biz bir kez daha Bingöl'den tüm yetkililere sesleniyoruz, artık gençlerimizin ölmemesi için, çocuklarımızın zorla kaçırılmaması için HDP'nin kapatılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın