01 Mayıs 2024 Çarşamba

HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ

Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.

18 NİSAN 2024 PERŞEMBE 16:11
0
682
0
AA aa
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ

Yıllardan beri Türkiye'nin her yerini köşe bucak gezen Gezi ve Kültür Programı Gezelim Görelim (Bıgeyr Bıvin) sunucusu Faysal Karahan'a TRT'de yeni bir görev verildi. 

Karahan TRT'de Yayın Planlama ve Yönetim Müdürü olarak göreve başladı. 

TRT Kürdi'nin sevilen yüzü Program yapımcısı ve Sunucusu Karahan bundan sonra Ankara'da TRT Kürdi Kanal Koordinatörlüğü Yayın Planlama ve Yönetim Müdürlüğü görevini yürütecek. 

Faysal KARAHAN Kimdir? 

Faysal Karahan 1988 yılında Bingöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de tamamladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İletişim Fakültesinde Radyo Sinema ve Televizyon Alanında Yükseklisans gören Karahan, daha önceki yıllarda Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Lisans eğitimini tamamladı. Karahan, lisans eğitiminin bir bölümünü Almanya'da The University of Bamberg ( Otto-Friedrich-Universität Bamberg) ‘de gördü. Karahan Türkiye'de Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Lisans Bölümünde de eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. 2014 yılından itibaren Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ( TRT ) bünyesinde TRT Kürdi kanalında çeşitli haber ve aktüel programlarda muhabir ve editörlük görevini yürüten Faysal Karahan , 2017 yılından 2024 yılına kadar Zazaca Gezi ve Kültür programı Bıgeyr Bıvin adlı programı hazırlayıp sundu. Karahan 2024 yılından beri TRT Bünyesinde Yayın Planlama ve Yönetim Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın