20 Nisan 2024 Cumartesi

İKAMETGAHINIZI GENÇ'E ÇEKİN

Genç ilçesinde yaşayan ancak ikametgâhları kırsal kesimde bulunan vatandaşlara çağrıda bulunan Genç Belediyesi ve Genç Kaymakamlığı, 'İlçemizin daha iyi hizmet alabilmesi için güçlü kaynağa ihtiyaç var. Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır' denildi.

13 KASIM 2019 ÇARŞAMBA 14:36
0
1573
0
AA aa
İKAMETGAHINIZI GENÇ`E ÇEKİN

Nüfusu 20 Bin'in üzerinde olmasına rağmen ilçede yaşadıkları halde ikametgâhları kırsalda bulunan vatandaşlardan dolayı nüfus artışı sağlanamayan Genç ilçesinde yaşanan mevcut sorunun son bulması için Genç Belediyesi ve Genç Kaymakamlığı bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyor. Yıllardan beri daha fazla olmasına karşın ikametgâhlardan kaynaklı nüfusu 20 Bin'in altında olan Genç ilçesinde çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde hem iller bankasından gelecek ödenek miktarının artması hem de yapılacak olan yatırımların önü açılmış olacak. 

"HİZMETİN GELMESİ İÇİN İKAMETGAHINIZI MERKEZE TAŞIYIN"

Gerçekleşen çalışma ile ilgili görüş bildiren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, daha iyi hizmet için, daha güçlü kaynağa ihtiyaç olduğunu ve bununda vatandaşlarının ikametgâhlarını Genç'e almaları ile mümkün olduğunu söyledi. Başkan Dirik şunları belirtti. “Genel bütçelerden belediyelere ayrılan ödeneğin ilçe nüfusu ile orantılı olması hasebiyle ilçe merkezinde ikamet eden nüfusun bütçe üzerinde olumlu etkileri herkesçe bilinmekte. Ancak tespitlerimize göre ilçede ikamet eden bir kısım nüfusun, resmiyette ikametgâh olarak köyde bulunduğunu, çeşitli nedenlerle ikametgâhlarını köylerde göstermelerinin kendilerine köy bazlı avantajlar sağlayacağı için ilçe merkezine nakilleri konusunda tereddütlerinin olduğunu gördük. Biz de belediye olarak vatandaşlarımız ile irtibata geçtik. Nüfusun fazla oluşu, hatta 20 Bin üzerinde olmasının bile belediyeye ciddi avantajlar sağlayacağı için kendilerinden bu konuda destek talep ettik. Belediyemizde eleman görevlendirilmesi ile merkezde ikamet edipte kırsalda ikametgahları bulunan vatandaşlarımızın ikametgahlarını ilçemize getirmeleri konusunda kendilerini ikna etmeye çalıştık. İnşallah bu çalışmalar sayesinde yılsonu itibari ile ilçe merkezinin nüfusunu 20 Bin'in üzerine çıkarmış olacağız. Tabiî ki bundan sonraki süreçte de nüfus artış çalışmalarımız devam edecek. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz. Daha iyi hizmet için daha güçlü kaynağa ihtiyaç var.  Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır”

"KAYMAKAMLIK'TAN BELEDİYE'YE DESTEK"

Nüfus'un 20 Bin'in üzerine çıkması için belediyeye destek olan ve köy muhtarları görüşerek seçim nedeniyle ilçede oturmasına rağmen ikametgahını köylere götüren vatandaşların ikametgahlarını tekrardan Genç'e almasını isteyen Kaymakamlık, "Asli hizmetlerin yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. İkametgah konusunda belediyemizle beraber çalışıp bu sorunun düzelmesi için gayret gösteriyoruz. köy muhtarlarını toplayıp sorunu kendilerine ilettik. Hizmet'in daha fazla gelmesi için vatandaşlarımızın bir an önce ikametgah adreslerini Genç'e geri çekmelerini bekliyoruz"

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın