26 Nisan 2024 Cuma

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Genç ilçesinde 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunun ilk ders zili çaldı. İlçe merkezi ve köy okullarıyla birlikte 40 eğitim kurumunda 6 Bin 545 öğrenci ders başı yaptı.

09 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 11:07
0
1216
0
AA aa
İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Genç ilçesinde 2019 -2020 eğitim öğretim yılı başladı. Sabahın erken saatinde okulun bahçesinde ilk ders zilinin çalmasını velileriyle bekleyen öğrenciler, ilk günün heyecanını yaşadı.

Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler ise, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken yayınladığı mesajla, eğitim öğretim yılının başarılar getirmesini diledi.

Yeni eğitim öğretim yılının başladığını vurgulayan Dinler, “Bu anlamlı haftada, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz eğitim ve öğretime hazır, sevgiye susamış körpecik fidanlara kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken çok kıymetli anne babalar, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşamaktadır. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Bu yüzden insan olmanın temel şartı, eğitimdir. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür." dedi.

“EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR”

Mesajında anne ve babalara seslenen Dinler, eğitimin ailede başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Eğitim ailede başlar' sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız. 2019 - 2020  Eğitim ve Öğretim döneminde yaklaşık 40 eğitim kurumunda 6 Bin 545  öğrenci ve öğretmenlerimizle her sene olduğu gibi bu senede eğitimde önemli başarılar kazanmak amacını taşıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı Gençli hemşerilerimizin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası'nı kutluyor, yeni eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın