26 Nisan 2024 Cuma

KANGRENLEŞEN SORUN ÇÖZÜLDÜ!

Ortasından geçen dereden dolayı yıllarca ulaşım sorunu yaşayan ve adına şiirlerin dahi yazıldığı Çaybaşı Köyü'nün ulaşım sorununu giderecek olan destansı köprü sonunda ihale edildi ve yapımına başlandı.

04 EYLÜL 2019 ÇARŞAMBA 12:17
1
3535
0
AA aa
KANGRENLEŞEN SORUN ÇÖZÜLDÜ!

Genç'e bağlı Çaybaşı Köylülerinin yıllarca özlemini çektiği ve üzerine şiirler dahi yazdığı köprünün yapım işi ihaleye çıktı ve çalışmalar başladı.

2011 yılında DSİ aracılığı ile 1 milyon 300 Bin TL yaklaşık bedelle ihaleye çıkartılan köprü 500 Bin TL'ye ihale edilip yapılmış aynı yıl içinde çökmelerin yaşanmasının ardından köy sakinleri, İl ve İlçe Özel İdareleri ile köprü ihalesini gerçekleştiren DSİ yetkililerini durumdan haberdar etmesi üzere köprü ve bağlantı yolunda çalışmalar sonlandırılmıştı. Buna karşın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma da yapılmadı.

'ŞİİRE KONU OLDU'

Çaybaşı köylüleri ise mahalleler arasında geçiş yapmak için yaptıkları ağaçlar üzerinden ulaşım sağlamaya çalıştı. Ağaç merdivenlerden geçemeyenler ise kimi zaman köyde bulunan traktör kasasında taşındı. Yıllarca ulaşımları çile haline dönüşen Çaybaşı için geçtiğimiz yıl yazılan ve sosyal medya üzerinden paylaşılan ‘Hep Coşar Durmaz Akar Köprüsüz Suyu' şiiri ise Çaybaşı köylülerinin yaşadıklarını özetliyordu adeta.  

'İHALESİ YAPILDI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI'

DSİ Tarafından ihalesi yapılan Çobançeşme - Çaybaşı grup köy yolunda çalışmalar başlarken, yıllarca ulaşım sorunu yaşayan ve adına şiirlerin dahi yazıldığı Çaybaşı Köyü'nün ulaşım sorununun bu yıl son bulması bekleniyor.

'MUHTAR ALAKAŞ'TAN TEŞEKKÜR'

Köylerinde yıllarca yaşanan ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çaybaşı Köyü Muhtarı Süleyman Alakaş, ise yetkililere teşekkür ettiğini söyledi. Muhtar Alakaş: “Köyümüzün ortasından geçen dereden dolayı 4 mahallemizin ulaşımı konusunda ciddi sorunlar yaşadık. Sağolsunlar devlet büyüklerimizin sayesinde bu sorunda giderilmiş olacak. Köyümüzde ulaşım sorununun çözümü noktasında gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü emeği geçen herkese köylülerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın