01 Temmuz 2026 Çarşamba

KARPUZ TARLADA KALDI

Genç İlçesinde bu yıl 200 dönümlük arazi üzerine karpuz ekildi. Karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzlarını satamamaktan yakınıyor.

19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 11:45
0
3486
0
AA aa
KARPUZ TARLADA KALDI

Sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan karpuz, yaz ayı ilerledikçe artık para etmiyor. Genç'te bu yıl yaklaşık 200 dönüm alanda ekimi yapılan karpuz üretimi ne üreticiyi ne de satıcıyı güldürdü. Üreticilerin ürettikleri karpuz çürümeye terk edildi. Satışların artacağını öngören üreticiler, bekledikleri hareketliliği göremeyince şimdiden zararı en aza indirmenin yollarını düşünmeye başladı.

Genç -Bingöl Karayolu İçmeler TOKİ bölgesinde karpuz ekimi yapan Ali Kelbat, toptan satamadığı karpuzu, karayolu güzergahında tane ve kiloyla satmaya çalışıyor.

Adana ve Diyarbakır gibi sıcak bölgelere göre Genç karpuzunun daha geç yetiştiğini anlatan Kelbat, Bingöl'deki karpuz üreticilerinin ürettiği karpuzları satamamaktan yakındı.

"HER YIL AYNI SORUNU YAŞIYORUZ"

 “Biz her yıl karpuz ekimi yapıyoruz ve her yıl da aynı sorunları yaşıyoruz. Bu yıl 45 ton civarında bir karpuz elde ettim. Bu karpuzu esnaflara toptan satamıyorum, Bingöl dışına da götürüp satamıyorum. Bende çareyi karayolu güzergahında kurduğu tezgahta tane ve kilo ile satarak buldum. 35 dönümlük tarlada elde ettiğim karpuzun yarısını yol kenarında satıyorum, kalan karpuz ise çöpe gidiyor. Ama bu çözüm değil, ben burada sezon boyunca ancak karpuzun yarısını satabiliyorum. Geriye kalan karpuz, çöpe gidiyor. 50 bin TL masraf yaptım, ben masrafımı çıkarsam buna bile şükrediyorum” diye konuştu.

Sebze ve Meyve halindeki komisyoncuların diğer illerden karpuz getirip Bingöl'de satmak yerine Bingöl'deki karpuzu almalarını isteyen Kelbat, haldeki komisyoncular da bizden karpuz almıyor. Bizim karpuz fiyatımız da diğer illere göre daha uygun. Buna rağmen bizden karpuz almak yerine, gidip diğer illerden karpuz alıyorlar. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz. sadece Bingöl'de değil, doğu illerinin hepsinde bu tür sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
12:32
TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM  BAŞLIYOR
TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak
30.06.2026
12:26
BİNGÖL DAHİL 69 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
BİNGÖL DAHİL 69 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Bingöl dahil 69 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 708 kilo uyuşturucu madde ile yaklaşık 3 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 1.005 şüpheli yakalandı
30.06.2026
12:20
BİNGÖL`DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29.06.2026
19:17
HAKSİAD`IN 6.İŞ ADAMLARI TOPLANTISINA BİNGÖL`DEN 44 KİŞİLİK KATILIM
HAKSİAD'IN 6.İŞ ADAMLARI TOPLANTISINA BİNGÖL'DEN 44 KİŞİLİK KATILIM
HAKSİAD'ın Ankara'nın Kızılcahamam İlçesinde gerçekleştirilen iş adamları buluşmasına Bingöl'den 44 iş insanı katıldı.
29.06.2026
19:06
BİNGÖL DAHİL 10 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 10 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYON
Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
29.06.2026
19:01
BİNGÖL`DE UYUŞTURUCU TACİRİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU TACİRİ YAKALANDI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın