25 Nisan 2024 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Kış aylarında tüketilmek için hazırlanan ve Genç'in en önemli mutfak kültürü arasında yer alan kurutmalık sebze sezonu başladı.

24 EYLÜL 2019 SALI 10:14
0
2115
0
AA aa
KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Genç'te vatandaşın kış aylarında tüketilmesi amacıyla hazırladıkları domates, biber ve patlıcan gibi sebze ürünleri kurutulmaya başlandı.

Genç  ilçesinde merkez ve köylerinde tarlalarda toplanan sebzeler, üreticiler tarafında pazara getiriliyor. Vatandaşlar tarafından toptan alınıp temizlendikten sonra bahçe veya balkonlarda iplere dizilen sebzeler, sırıklara ve demirlere bağlanarak, güneş altına bırakılıyor. Yaklaşık 10-15 gün süreyle kurutulmaya bırakılan sebzeler toplanarak kışın tüketilmek üzere kaldırılıyor.

'HAZIRLIKLARIMIZI ŞİMDİDEN YAPIYORUZ'

Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başladıklarını vurgulayan Aktekin, "Bahçelerde kurduğumuz kazanlarda yiyecekleri kaynatıyoruz. Pişirilen malzemeleri kavanozlara doldurup, kilerde bekletiyoruz. Havanın soğumasıyla birlikte tüketmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Yaz mevsiminde sebzelerin daha lezzetli olduğunu anlatan Aktekin, "Kışın getirilen sebzeler seralarda yetiştiği için hem sağlıklı değil hem de pahalı oluyor. Onun için biz de şimdiden hazırlığımızı yapıyoruz. Hazırladığımız ürünler lezzetli oluyor, mevsiminde yaptığımız için de tasarruflu" ifadelerini kullandı.

Bölgede kış mevsiminde zorluk çektiklerinin altını çizen Aktekin, şunları kaydetti: "Bölgede kış sert geçiyor. Biz de yaz mevsiminin sonlarına doğru kışa hazırlık yapıyoruz. Bu hazırlıklar sonbaharda da sürüyor. Konservenin yanı sıra diğer mutfak erzağını da stokluyoruz. Her şey mevsiminde güzel olduğundan hem lezzetli oluyor hem de evimizin bütçesinin gideri daha az oluyor."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın