27 Nisan 2024 Cumartesi

KORKUTAN YÜKSELİŞ!

Genç ilçesinde vaka sayısındaki artış, korkutmaya başladı. Son 15 gün içerisinde vaka sayısının 70'i aştığı öğrenildi.

03 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ 16:47
1
4048
0
AA aa
KORKUTAN YÜKSELİŞ!

Edinilen bilgilere göre, Genç ilçesinde korona virüs vakalarındaki artış korkutmaya başladı. Özellikle il dışından gelenler ile Kurban bayramı ve son zamanlardaki taziye ve düğünler nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilmemesi artıştaki en büyük neden olarak görülüyor.

SON 15 GÜNDE 70'İN ÜZERİNDE VAKA

Edinilen bilgilere göre, hem şehirlerarası seyahat kısıtlamasının sona ermesi hem de yaz tatili ile birlikte ilçeye gelenlerin sayısında ki artış hastalık sayısını artırırken, diğer yandan ise taziye ve düğünlerde sosyal mesafe kuralına uyulmaması vaka sayılarını da her geçen gün artırıyor.

TOPLAM VAKA SAYISI 120'Yİ AŞTI

Salgının ortaya çıktığı günden bu yana Genç genelinde toplam vaka sayısının ise Haziran 18'den bu yana 200'e yaklaştığı öğrenilirken, özellikle il dışından gelenlerle temastan kaçınılmasının önemine dikkat çekiliyor.

İl dışından gelenlerin karantina sürelerine riayet etmesi istenirken, hastalık belirtilerinin olmadığı düşünülerek aile ziyaretleri, kalabalık arkadaş buluşmaları ve benzeri eylemlere başvurulmamasının altı çiziliyor.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın