28 Mart 2024 Perşembe

KORONAYI TAKAN YOK!

Koronavirüse karşı çeşitli önlemler alınsa da, Genç ilçesinde ki manzara görenleri şaşırtıyor. Yapılan onca 'evde kalın' uyarısına rağmen birçok vatandaşın sokaklarda pervasızca dolaştığı görülürken, ilçenin göbeği durumunda ki Dörtyol meydanındaki kalabalık şoke ediyor.

17 MAYIS 2020 PAZAR 20:31
0
1866
0
AA aa
KORONAYI TAKAN YOK!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve oradan tüm dünyaya yayılıp adeta küresel çapta hayatı felç eden Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler her geçen gün sıklaştırılsa da halkın önemli bir kısmının duyarsızlığı, tedbirleri boşa çıkartıyor.

GENÇLER VE YAŞLILAR EVDE DURMUYOR!

Salgınla mücadele kapsamında 65 üstünün dün itibari ile belirli saatlerde dışarı çıkılmasına izin verilirken bu yasak Genç ilçesinde başından beri deliniyor. Ramazan ayı ile birlikte kendini dışarıya atan 20 yaş altı gençlerin ise günlük sohbet ve eğlencelerine devam ediyor olması ise sorunun ne kadar büyük olduğunu ifade ediyor. Yasakların delinmesi bir yana sosyal mesafe kuralını da hiçe sayan yaşlı ve gençlerin, birçok insanı tehlikeye attığı açık bir şekilde görülüyor.

ÇARŞI PAZARDA YOĞUNLUK ARTIYOR!

Tedbirlerin sıklıkla dillendirildiği bir hafta öncesine kadar evde kalmayı tercih edenlerin sayısı yüksek iken, son birkaç günde çarşı pazara çıkanların sayılarındaki artış da dikkat çekiyor. İşyerlerinde hayatın normale döndüğü algısı öne çıkarken, hava sıcaklıklarındaki artışa bağlı olarak ‘evde sıkıldım, hava alayım' deyip çarşı pazara akın edenlerin de sayısı azımsanmayacak ölçüde!

 SOSYAL MESAFE KURALI HİÇE SAYILIYOR!

Hastalığın önlenmesi için altın kural olarak ifade edilen ‘sosyal mesafe' kuralının işletmelerde çoğunlukla göz ardı edildiği gözlemlenirken, toplu taşıma araçlarında da birkaç günlük tedbirin ardından yine tıka basa taşımanın sürdüğü görülüyor. Toplu taşıma araçlarındaki yoğunlukla ilgili birçok şikâyet iletilirken, sefer sayılarının arttırılması yerine yolcuların tıka basa doldurulduğu, işine gitmek veya zorunlu sebeplerden ötürü dışarı çıkmak zorunda kalan birçok vatandaşın bu durum karşısında ciddi bir riskle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Ayrıca ilgililerin yeterli tedbiri almadıkları ve denetimlerin yeterli olmadığının da altı çiziliyor!

PTT'den ödenen yardımlar esnasında sosyal mesafe polis müdahalesiyle ayarlanırken, diğer birçok fatura ödeme noktasında bu kuralın hiçe sayıldığı da görülüyor!

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın