18 Nisan 2024 Perşembe

KRAL ALICISINI BEKLİYOR

Çayağzı köyündeki bir besici, buzağı olarak alıp büyütüp Kral ismini koyduğu boğayı Kurban Bayramı için 35 bin TL' ye satışa çıkarttı. Günlük 20 kilogram yem tüketen 3 yaşındaki boğanın, belirli aralıklarla balya yonca ile beslendiği öğrenildi.

05 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 13:39
0
2161
0
AA aa
KRAL ALICISINI BEKLİYOR

Merkeze bağlı Çayağzı Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan 52 yaşındaki Burhan Alkan, buzağı iken aldığı ve oğlunun isteği üzerine ‘Kral' adını verdiği boğa 1,5 tona ulaştı. Alkan, Kurban Bayramı öncesi 3 yaşındaki boğayı satışa çıkartarak fiyatını da 35 bin TL olarak belirledi. Günlük 20 kilogram yem yiyen boğanın, iriliği nedeniyle pazar da değil, bulunduğu ahırda satışının yapılacağı belirtildi.

Sürekli besicilik yaptığını belirten Burhan Alkan, “Damızlık hayvanlarım da var. Şu anda işletmem de 50 büyükbaş hayvanım var. Bunlardan birinde 1,5 tonluk boğa bulunuyor. Oğlumun isteği üzerine ismini kral koyduk. Kurban Bayramı nedeniyle satışa sunacağız. Fiyatını da 35 bin TL olarak belirledik. Kral günlük 20 kilogram yem tüketiyor” dedi.

Boğanın etinin lezzetli olması için yonca ve arpa da verdiklerini vurgulayan Alkan," Eti daha doğal ve iyi olsun diye özellikle öğle vakitlerinde ballı yonca veriyoruz. Krala çok iyi bakıyoruz. Talep edenler olursa gelip krala bakabilir” diye konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÜRKAP`TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
SÜRKAP'TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
16.04.2024
13:51
PLAY – OFF`LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
PLAY – OFF'LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
Grup maçlarında oynadığı maçlardan namağlup ayrılarak büyük bir başarıya imza atan Genç Demirspor, Ağaçelispor'u 1-0 mağlup ederek Play – Off'lara galibiyetle başladı.
16.04.2024
13:05
BİRİLERİ ARTIK BUNA `DUR` DEMELİ
BİRİLERİ ARTIK BUNA 'DUR' DEMELİ
Genç ilçesinde son zamanlarda artış gösteren silahlı olaylar, ilçede tedirginlik yaratıyor.Önlem alınmaması halinde Genç'in yakında Teksas'a döneceğini belirten vatandaşlar, güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmemesi gerektiğini, kurallara uymayanlarda ağır cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdiler.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın