24 Nisan 2024 Çarşamba

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Genç ilçesinde yıl boyunca besledikleri kurbanlıkları satmak için hayvan pazarına getiren hayvan yetiştiricileri, geçen yıllara göre satışların çok düşük olduğunu ve kurbanlıkların büyük bir bölümünün ellerinde kaldığını söyledi.

19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 11:37
0
2344
0
AA aa
KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Genç Belediyesi tarafından ilçenin 2 farklı noktasına kurulan kurban pazarını getirdikleri kurbanlık hayvanlarla dolduran besiciler umduğunu bulamadı. Kurban Bayramı öncesi umduklarını tam olarak bulamayan ve umutlarını bayram günleri yapacakları satışlara bağlayan hayvan yetiştiricileri, bayram bitmesine rağmen kurbanlıklarını satamadı.

Genç'te kurulan hayvan pazarlarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında oldukça büyük bir düşüşün olduğunu dile getiren hayvan yetiştiricileri, getirdikleri kurbanlıkların yarısını bile satamadıklarını belirterek, bu bayramın verimli geçmediğini ifade ettiler.Bayram günleri satışların artacağını düşünerek bir umutla beklediklerini belirten hayvan yetiştiricileri, hayal kırıklığına uğradıklarını, bu yıl yaşanan ekonomik sorunların kurbanlık satışlarına da yansıdığını ve alım gücü düşen vatandaşların fiyatları düşürmelerine rağmen kurbanlık alamadığını söylediler.

"ALIM GÜCÜ OLMADIĞI İÇİN KURBANLIKLAR ELDE KALDI"

Besiciler, "Vatandaşta biraz maddi sıkıntı olduğu için satışlarımız geçen yıllara nazaran çok düşük geçti. Buraya getirdiğimiz yüzlerce hayvandan sadece yarısını satabildik. Piyasa her senekine göre biraz durgun, her insanın bütçesi kurbanlık koyun almaya yetmiyor. Gerekli indirimi yapmamıza rağmen yine de halkın alım gücü olmadığı için kurbanlıklat satılmadı. Büyük zarar ettik”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın