19 Mart 2026 Perşembe

KURTARIN BU ÇOCUKLARI

Genç'in cadde ve sokaklarında seyyar satıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuk sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. İnsanın içini acıtan bu tablonun bir an önce değişmesi lazım.

30 TEMMUZ 2019 SALI 12:49
0
3013
0
AA aa
KURTARIN BU ÇOCUKLARI

Ailelerinin ekonomisine katkı sunmak için çalıştıklarını dile getiren işçi çocuklar, küçük bedenlerine rağmen gün boyu güneşin altında müşteri toplamak için avaz avaz bağırıyor. Tartıcılık yapan çocukların (Kilonu bilmezsem bedava), ayakkabı boyayanların ise (parlamazsa bedava para ödemeyin" sözleriyle yankılanan caddelerde müşteri toplamaya çalışan çocuklar, akşama kadar 5 ila 10 TL arasındaki miktarla evlerinin yolunu tutuyor.

"NE YAPAK ABİ EKMEK PARASI"

Kimi tartı makinesi taşırken, kimileri ise uykusuz gözleri ile ayakkabı boyamaktan çatlamış ve kararmış minik parmaklarını gizleyemiyor. Babalarının işsiz olduğu için çalıştıklarını dile getiren küçük çocuklar,  yöneltilen tüm sorulara yüzlerinde ki gülümsemeyi eksik etmeden, " Babalarımız çok zor durumda. Okula gideceğiz para topluyoruz. Bu yüzden çalışmak zorundayız. Bizde burada ayakkabı boyuyoruz, ne yapak abi ekmek parası" sözleriyle yanıt veriyorlar.

Yaşanan duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, ‘‘ Sokaklarda çalışan çocuklara verilen her bir kuruş onları geleceğinden ediyor. Çünkü çocuk para kazanmayı alışkanlık haline getirerek bu işi bırakmıyor, aksine geleceğinden oluyor. Yetkililerin bu çocukları eğitime kazandırmaları gerekiyor''şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın