08 Ekim 2026 Perşembe

MHP'DE DELEGELİK KRİZİ AKÇA'DAN SERT TEPKİ

MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi

24 AĞUSTOS 2026 PAZARTESİ 11:01
0
394
0
AA aa
MHP`DE DELEGELİK KRİZİ AKÇA`DAN  SERT TEPKİ

MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin silinmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak karara itiraz etti. Uzun yıllardır MHP ve Ülkücü Hareket içerisinde görev yaptığını belirten Akça, delegelik görevinin herhangi bir hukuki gerekçe sunulmadan ve parti tüzüğüne aykırı şekilde listeden çıkarıldığını öne sürdü.

“52 yılımı MHP ve Ülkücü Harekete verdim”

Açıklamasında siyasi geçmişine ilişkin bilgiler veren Akça, Bingöl'de 1986 yılında kurulan MÇP'nin ilk kurucu üyelerinden olduğunu belirtti. Parti içerisinde il ve merkez ilçe yöneticiliği, il sekreterliği, il muhasipliği, il başkan yardımcılığı ve üst kurul delegeliği gibi çeşitli görevlerde bulunduğunu aktaran Akça, 1994 yılında Genç Belediye Başkanlığına aday olduğunu da ifade etti.

Akça, siyasi yaşamı boyunca farklı dönemlerde partiden ayrılan isimlerin yanında yer almadığını belirterek, “Şahsım olarak hiçbir zaman kişilerle hareket etmedim. Çünkü inandığım yoldan ayrılmam mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Delegeliğim hukuka aykırı şekilde silindi”

Uzun yıllardır emek verdiği partisinde karşı karşıya kaldığı kararın parti değerleri ve demokratik geleneklerle bağdaşmadığını savunan Akça, merkez ilçe delegeliğinin geçerli bir hukuki gerekçe sunulmadan listeden çıkarıldığını ileri sürdü.

Akça, delege seçimleri ve üyelik işlemlerinin ilgili mevzuat ve parti tüzüğü çerçevesinde yapılması gerektiğini savunarak, söz konusu işlemin hukuka ve parti kurallarına aykırı olduğunu iddia etti.

Akça, delege seçimleri ve üyelik işlemlerinin ilgili mevzuat ve parti tüzüğü çerçevesinde yapılması gerektiğini savunarak, söz konusu işlemin hukuka ve parti kurallarına aykırı olduğunu iddia etti.

“Parti içi demokrasiye darbedir”

Alınan kararın yalnızca kendisine yönelik bir haksızlık olmadığını ifade eden Akça, bunun aynı zamanda üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye zarar verdiğini söyledi.

MHP ve Ülkücü Hareket içerisinde uzun yıllardır görev yaptığını belirten Akça, açıklamasında geçmişte de siyasi üyelik nedeniyle hukuki mücadele yürüttüğünü aktardı.

Hukuki süreç başlatacağını açıkladı

Akça, açıklamasının sonunda delegeliğinin silinmesine ilişkin kararın iptali için tüm yasal ve örgütsel haklarını kullanacağını belirterek, hukuki süreci başlatacağını duyurdu.

Akça, “Haklı mücadelemden ve inandığım değerlerden asla vazgeçmeyeceğim” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.09.2026
11:11
SANDIK GELMEDEN BİNGÖL KONUŞSUN
SANDIK GELMEDEN BİNGÖL KONUŞSUN
Genç ilçesinin en etkin haber sitesi olan Genç havadis gazetesi muhabiri idris atan'nın köşe yazısı Siyasetçilerden önce seçmenin sesi duyulsun: Sizin üç adayınız kim?
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın