28 Nisan 2024 Pazar

MURATSPOR LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI

Verilen destek sözlerinin yerine getirilmemesi üzerine ligden çekilme kararı alan Yeni Genç Muratspor; 'Kulüp gelir gider tablosunu da Bingöl'ün ve Genç'in birçok noktasına asacağız. Kamuoyu tüm gerçekleri bilecek!

27 ŞUBAT 2024 SALI 16:17
5
1375
0
AA aa
MURATSPOR LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcilerimizden Yeni Genç Muratspor'un ligi tamamlaması için mali açıdan desteklenmesi adına geçtiğimiz ay İstanbul'da “Birlik ve Dayanışma” temasıyla bir organizasyon gerçekleştirildi.
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel ve Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik öncülüğünde siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşen gecede takımın sahiplenilmesi çağrılarına kulak kabartan ve miktar belirterek destek taahhüdünde bulunan bazı isimler, organizasyon sonrası sözlerini yerine getirmediler.

"VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

Organizasyonda destek rakamlarının herkes tarafından özgürce belirlendiğini ve bir dayatmanın söz konusu olmadığını belirten Yeni Genç Muratspor Yönetimi; “Amacımızın, takımı sorunsuz şekilde lig sonuna kadar diri tutmak olduğunu gecede belirtmiştik. Birçok isim elini göğsüne vurarak destek vereceğini beyan etmiş ve rakamı da kendileri belirlemişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen destek sözlerinin önemli bir kısmı yerine getirilmedi. Bazı isimler ise taahhüt ettiği miktarın neredeyse 5'te 1'ini gönderdi” açıklamasında bulundu.

“KAMUOYU NEZDİNDE BİZİ ZORA SOKMAYA HAKLARI YOK”

Organizasyon sonrası taahhütlerin yerine getirilmemesinin basite alınmayacağını, spor kamuoyu nezdinde çirkin dedikodulara mahal verilmesinin ise kabul edilemez olduğunu kaydeden Kulüp Yönetimi; “Alınan destek miktarları da taahhüt edilip verilmeyen miktarlar da ortada iken maalesef takımımızı yıpratıcı dedikoduların işitilmesi moral ve motivasyon açısından derin yaralar oluşturmaktadır. Aslı astarı olmayan söylemlerle muhatap olmamıza sebep olan bu durumun düzeltilmesini bekledik ancak sonuç alamadık. Hiç kimsenin kulüp yönetimi ve takımı kamuoyu nezdinde zora sokmaya hakkı yoktur” şeklinde sitemini paylaştı.

“TAAHHÜTLERİ VE TUTULMAYAN SÖZLERİ CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ”

Organizasyonda verilen taahhütler ile yapılan ve yapılmayan ödemeleri cumartesi günü kulübün hesabına yatırılan dekontlarla birlikte paylaşacaklarını da aktaran Kulüp Yönetimi, şunları kaydetti; “Kimseye dayatma yapmadık, zorla destek istemedik. Davet ettik, kişiler de gelip geceye katıldı ve rakamlar da kendileri belirlediler. Biz de taahhüt edilen rakamları liste olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Kimin ne verdiği, kimin verdiği sözü tutmadığı da bu sayede bilinecek. Kulübümüzün itibarına zedeleyecek bu gelişmelere karşı sessiz kalmamız beklenemez. Tüm detayları kamuoyuyla paylaşacak, gelir gider tablomuzu da kamuoyu takdirine sunacağız. Bu da cumartesi günü Bingöl'ün ve Genç'in birçok noktasında görülebilecek” 

"LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALINDI"

Maddi imkansızlıklara rağmen ligde büyük bir başarı yakalayan ve ligde 5.sırada bulunan takımı ligden çekme kararı aldıklarını ifade eden Kulüp Yönetimi; “Yozgat, Bingöl, Malatya, Erciyes, Dersimspor, Develi gibi takımlar en az 20 Milyon TL transfer bütçesi oluşturmalarına rağmen takımımız yaklaşık 4 milyon TL bütçe ile rakiplerine adeta kök söktürmüş ve ligi domine etmiştir. Ancak gelinen noktada kulübe verilen sözler tutulmamış ve daha fazla borç batağına girilmeden ligde çekilme kararı alınmıştır. Aylık net giderler olan tesis kirası, gıda, personel maaşları, deplasman masrafları ve kazanılan maçlarda verilen primler 280 Bin TL tutarındadır. Aylık böylesi bir külfet ortadayken, sadece kulüp yönetimi olarak bu yükün altından kalkılamayacağı herkesin malumudur. Bu sebeple takımımızı ligden çekme kararı almış bulunmaktayız" 

HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın