01 Mayıs 2024 Çarşamba

ÖĞRETMENEVİ'NE ACİL TAHLİYE KARARI

Genç ilçesinde ihtiyaca cevap veremeyen ve kamuoyunun yıllardan beri yıkılıp yeniden inşa edilmesini talep ettiği Genç Öğretmenevi için Bakanlıktan resmi karar çıktı ve acilen tahliyesine karar verildi.

20 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 16:15
1
1710
0
AA aa
ÖĞRETMENEVİ`NE ACİL TAHLİYE KARARI

Genç ilçesinin neredeyse tek konaklama merkezi olan 18 odalı ve 40 yatak kapasiteli Genç Öğretmenevi, bakımsızlıktan dolayı adeta dökülme noktasına gelmişti. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından okullarda ve öğretmen evlerinde inceleme başlatılmış ve raporlar bakanlığa sunulmuştu. Sunulan raporun ardından riskli olduğu değerlendirilen Genç Öğretmenevi ve Çaybaşı ilkokulları için acil tahliye kararı çıktı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ACİL TAHLİYE TALİMATI

Bugün raporların İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılmasının akabinde riskli olduğu gerekçesiyle tahliyesi istenen okullarla ilgili ‘acil' koduyla tahliye talimatı bildirildi.

Raporlar çerçevesinde Bingöl merkez ve Genç İlçesi öğretmenevlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın raporu çerçevesinde tahliyesine karar verildi.

Yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün raporları doğrultusunda Bingöl merkez Yunus Emre Anadolu Lisesi, Saray Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Kız Anadolu Lisesi ile Güveçli İlkokulu'nda tahliyelere başlandı.

Öte yandan Genç Çaybaşı ile Adaklı Hasbağlar ilkokulları da tahliye edilen eğitim kurumları oldu.

İNCELEMELER SÜRÜYOR

Öte yandan gerek Bingöl merkezdeki gerekse ilçe ve kırsaldaki 2003 depreminden sonra güçlendirilen okullarla ilgili de incelemelerini sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, rapor sonuçlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirecek ve ivedi tedbirler alınacak.

Hedef, çok kısa sürede tüm eğitim kurumlarıyla ilgili raporların tamamlanıp risk durumlarına göre tedbirlerin alınması.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın