27 Nisan 2024 Cumartesi

TAKIMLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!

Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'dan Yozgat siyasilerine net mesaj! Herkes sözlerine dikkat etmeli! Takımlarımız yalnız değildir.

13 MART 2024 ÇARŞAMBA 00:03
6
834
0
AA aa
TAKIMLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan'ın yanı sıra Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'nin Yeni Genç Muratspor ile Yozgat Belediyesi Bozokspor maçına ilişkin eleştirel açıklamaları ve suçlayıcı ithamları üzerine bir açıklama da AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'dan geldi.

Bingöl Milletvekilleri, Yozgat'ta yaşananları görmezden gelenlerin Genç'te yaşananlar üzerinden günah çıkarmaya çalışması, bunu nefret ve ötekileştirmeyle çalışmasının kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

BERDİBEK: “BÖYLE BİR YAKLAŞIM KABUL EDİLEMEZ!”

Futbolun siyasete alet edilmemesi ve sarf edilen sözlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek; “Toplumda kutuplaştırmaya sebep olacak, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri kesin ve net bir dille reddediyor, siyasi kimlik sahiplerinin bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Genç Muratspor da, 12Bingölspor da, Yozgat Bozokspor da bu memleketin takımlarıdır, hiç kimsenin takımların sahadaki mücadelesi üzerinden siyasi söylemlerde bulunması doğru değildir. Memleketse hepimizin memleketidir, Genç Muratspor da, 12Bingölspor da sahipsiz değildir. Yaşananların tasvip edilmemesini ifade etmek ayrı, olaylar üzerinden siyasi bir dil geliştirmek ayrıdır. Böyle bir yaklaşım kabul edilemez. Sarf edilen sözlerin seçilerek paylaşılması, toplumu tahrik edici tavır ve ifadelerden kaçınılması, futbol üzerinden siyaset yapılmamasını bekliyoruz” diye konuştu.

KORKUTATA; “SİYASİLER OLAYLARA MÜDAHİL OLMAMALI”

Yeni Genç Muratspor ile Yozgat Belediyesi Bozokspor maçı sonrası Yozgat kamuoyunun dizginlenmesi için yapıldığı görülen açıklamaların siyasi gündem malzemesi olmaktan çıkarılması ve sükûnet çağrılarının yapılması gerektiğini dile getiren AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ise şunları kaydetti;

“Bugüne kadar kazanırken yaşanan özgüvenin, bir maçta kaybetmekle yerini hırçın ve agresif bir tutuma bırakmasını hayret ve ibretle izliyoruz. Sahada ortaya konmuş bir mücadelenin sonucunda kaybetmenin gerekçesini memleketimiz insanına mal etmek, bu olay üzerinden kendi memleketini sahiplenirken rakiplerini ötekileştirmek siyasilere yakışır bir tutum değildir. Herkes sarf ettiği sözlerin gittiği noktayı iyi hesap etmeli. Bugüne kadar hiçbir şekilde başarılarına siyasi bir katkı sunmadığımız Genç Muratspor ve 12Bingölspor takımlarımız alın terleriyle bugünlere geldiler. Ancak bilinsin ki, takımlarımız yalnız değildir! Bir yanlışı ifade etmenin yolu, kamuoyunu dizginlemek için ötekileştirme diline dönüşmemeli. Siyasilerin olaylara müdahil olmamasını, şehirler arası kin ve nefreti körükleyecek dilden uzak durulmasını bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın