09 Haziran 2026 Salı

TEKNOLOJİ TAMİRCİLERİ VURDU

Gelişen teknoloji ile birlikte imitasyon ve ucuz ayakkabıların sektöre girmesi, ayakkabı tamircilerini olumsuz etkiliyor.

04 EYLÜL 2019 ÇARŞAMBA 12:06
0
2093
1
AA aa
TEKNOLOJİ TAMİRCİLERİ VURDU

Vatandaşın ucuz ve imitasyon ayakkabıları tercih etmesi nedeniyle ayakkabı tamirciliği unutulmaya yüz tutuyor. Genç İlçesi Cumhuriyet caddesinde 24 yıldır kendi iş yerinde ayakkabı tamirciliğiyle uğraşan Abdullah Yıldırım, kışın işlerinin yaza göre daha iyi olduğunu ama kalitesiz, ucuz ayakkabılar sebebiyle tamir işlerinde azalma olduğunu söyledi.

“ESKİDEN BU KADAR KALİTESİZ, UCUZ AYAKKABI YOKTU”

Ucuz ve imitasyon ayakkabıların satılmasından dolayı ayakkabı tamirciliğinin sıkıntılı günler yaşadığını, böyle devam ederse bir süre sonra bu işin biteceğini ifade eden Yıldırım, "Vatandaşların daha çok ucuz ayakkabıları tercih etmesinden dolayı kimse tamire ihtiyaç duymuyor. 45 yaşımdayım. 10 yaşından bu yana babamın yanında öğrendiğim bu ayakkabı tamirciliğiyle uğraşıyorum. Eskiden vatandaşlar ayakkabısı hasar görünce getirip tamir ettiriyordu. Artık imitasyon ayakkabılar ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor. Bu ayakkabılar da tamir olmadığı için eskiyince tamir gereği duyulmuyor, atılıyor. Eskiden bu kadar kalitesiz, ucuz ayakkabı yoktu insanlar ayakkabı tamircilerine daha sıklıkla geliyordu. Artık ucuz imitasyon ayakkabılar arttığı için bu işin bir pek geleceği kalmadı. Biz de bu işin son çalışanlarıyız. Zaten çırak da yetişmiyor. Bu iş bizimle beraber unutulup gidecek" dedi.

“3-5 AY GİYİP ATARIM DÜŞÜNCESİ ÇOK YANLIŞ”

İnsanların ayakkabı alırken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “İnsanlar ucuz olsun, 3-5 ay giyip atarım düşüncesinde ama yanlış yapıyorlar. Ayak sağlığı çok önemli, onun için insanların ayakkabı konusunda dikkatli olması gerekir. Ayakkabı alırken, önce deri olması, kauçuk taban, yaz aylarında kösele taban olması lazım, çünkü terletmez, koku yapmaz. Onun için deri ayakkabı en uygunu, uzun yıllar kullanılır” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32)
09 Eylül 2019 Pazartesi 09:14
Ben bu adamın meslek aşkına ve işine olan saygısına hayranım.Tam bir Ahi ruhu var bu adamda.30 yıldır istikrarlı bir şekilde aynı işi yapıyor bazıları gibi ağlayıp sızlamıyor.Sadece işini seviyor ve işini zevkle yapıyor...Allah senin gönlüne göre versin Abdullah Usta....
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
08.06.2026
18:29
BİNGÖL EMNİYET TEŞKİLATINDAN  EFRAYİM BEBEK`E DESTEK
BİNGÖL EMNİYET TEŞKİLATINDAN EFRAYİM BEBEK'E DESTEK
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi.
08.06.2026
18:21
VALİ ÇELİK HASEREK TÜRKİYE`NİN ÖNDE GELEN KAYAK MERKEZİ OLACAK
VALİ ÇELİK HASEREK TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN KAYAK MERKEZİ OLACAK
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın