25 Nisan 2024 PerÅŸembe

VAKA SAYISI KORKUTUYOR!

Tatille birlikte özellikle il dışı temaslı hastaların bilinçsizlik göstererek keyfi hareket etmeleri vaka sayısında artışa neden olurken, Genç ilçesinde son günlerde 5 pozitif vaka görüldü. İl genelinde vaka sayısının 120'yi aşması ise korkuya neden oldu.

26 HAZÄ°RAN 2020 CUMA 15:25
0
2309
0
AA aa
VAKA SAYISI KORKUTUYOR!

Türkiye geneli Covid-19 vaka sayısındaki kısmi artış günden güne belirginleÅŸirken, Genç ilçesinde 5 pozitif vaka görülürken Bingöl'deki vaka sayılarında da önemli artışlar yaÅŸandığı ve sayının 120'yi aÅŸtığı öÄŸrenildi.

SON 10 GÜNDE 40 VAKA

Edinilen bilgilere göre, ÅŸehirlerarası seyahat kısıtlamasının sona ermesinin ardından yaz tatili gerekçesiyle batı illerinden Bingöl'e akın edenler, hastalığı da buraya taşıdılar. Son 10 gün içinde tespit edilen vaka sayısının 40 olduÄŸu, hastaların, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları öÄŸrenildi.

Artıştaki en temel sebep ise “oluÅŸan rehavet ve il dışı temaslardan kaçınılmamak” olarak gösteriliyor.

TOPLAM VAKA SAYISI 120'YÄ° AÅžTI

Salgının ortaya çıktığı günden bu yana Bingöl genelinde toplam vaka sayısının ise 120'yi aÅŸtığı öÄŸrenilirken, özellikle il dışından gelenlerle temastan kaçınılmasının önemine dikkat çekiliyor.

Ä°l dışından gelenlerin karantina sürelerine riayet etmesi istenirken, hastalık belirtilerinin olmadığı düÅŸünülerek aile ziyaretleri, kalabalık arkadaÅŸ buluÅŸmaları ve benzeri eylemlere baÅŸvurulmamasının altı çiziliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın