19 Nisan 2024 Cuma

VATANDAŞIN CEBİ YANACAK!

Odun satıcıları, vatandaşlara bir an önce yakacak alımı yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Satıcılar, gerekçesini ise kesim olmamasına bağladı.

06 EKİM 2019 PAZAR 16:43
0
2175
0
AA aa
VATANDAŞIN CEBİ YANACAK!

Kış mevsimine hazırlanan Genç'te kesim olmaması nedeniyle odun fiyatları giderek artıyor. Vatandaşlara erken odun almaları tavsiyesinde bulunan satıcılar, odun fiyatlarının yükselme eğiliminde olduğunu ve düşük iken satın almanın daha mantıklı olduğunu söyledi.

Odunun ton fiyatının 300 TL'den başladığını şimdilerde ise 380TL'yi bulduğunu belirten satıcılar: “Geçen yıl odunun tonunu 240 TL'den satıyorduk, kışa doğru fiyatlar 450 TL'yi buldu. Kışın uzun sürmesi fiyatların artmasına neden oldu. Bu yıl kesim ve çevre illere verilen odun nedeniyle fiyatlar artıyor. Tonunu 300 TL'den sattığımız odunun fiyatı şimdilerde 380TL'yi buldu. Bu fiyat 500 TL'yi bulabilir. Elazığ ve Muş'a odun verilmesi ve kesimin az olması vatandaşların bütçesini sarsacak. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum mağdur olmamaları için odunlarını erken alsınlar” dedi.

Kesim için izin verilmesi çağrısında bulunan satıcılar, Genç'in odun ihtiyacının karşılanmasının akabinde çevre illere odun satışının yapılmasının daha mantıklı olduğunu vurguladı.

Satıcılar, Genç'te vatandaşların yüzde 70'inin kışlık yakacak teminini yapmadığını sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın