26 Nisan 2024 Cuma

YAZ ORTASINDA KAR KEYFİ

Genç İlçesinde 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, Yenisu köyündeki karlı dere görenleri hayrete düşürüyor.

19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 11:41
0
2528
0
AA aa
YAZ ORTASINDA KAR KEYFİ

Genç İlçesinde 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, Yenisu köyündeki karlı dere görenleri hayrete düşürüyor. Merkezde ki sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, karlı dereye akın ederek hem serinliyor hem de ayran ve pekmezle tüketmek için evlerine kar götürüyor.

Kent merkezi bunaltıcı sıcaklıklardan dolayı dayanılmaz hal alırken, Genç ilçesine bağlı Yenisu Köyü'nde bulunan ve Bin metrenin üzerindeki rakım yüksekliğine sahip karlı dere, serinlemek isteyen bölge insanının mekânı haline geliyor. Köyde hava sıcaklığı, ortalama 15 derece ölçülürken deredeki hava sıcaklığı eksilere iniyor.

KAZMA KÜREKLE KAR ÇIKARIYORLAR

Dere yatağında vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, soğuk su ve kar kütleleri için yanına kap kaçak ile kazma kürek alıyor. Dereden akan doğal kaynak suyunu eve götürmek isteyen vatandaşlar, kap kaçaklarını doldururken, kar kütlelerinden faydalanmak isteyenler kazma kürekle çalışmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık bir metre yüksekliğindeki kar kütlelerini alttan kazan vatandaşlar, elde ettikleri temiz karı, kap kaçaklara doldurup, evlerine götürüyor.

Karlı derede hava sıcaklıklarının eksilere kadar indiğini belirten Ömer Sugü, “Bingöl'de hava sıcaklıkları 35 dereceye kadar çıkarken biz burada eksileri yaşıyoruz. Çığdan dolayı oluşan kar kütleleri Temmuz, Ağustos aylarına kadar erimeden burada kalıyor” dedi.

Topladıkları karı evlerine götürdüklerini belirten Ahmet Tanraklı ise, “Bu kar çok sağlıklı olduğu için eve götürüp çoluk çocuklarımıza yediriyoruz. Ayran ve pekmez ile de tüketiyoruz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın