28 Nisan 2024 Pazar

YOZGAT 'CEHENNEMDEN' ÇIKAMADI!

Sahada 11 yürekli aslan, tribünde ise yaklaşık 12 Bin taraftarının desteğini arkasına alarak Türkiye'nin tek namağlup takımı Yozgat'ı sahaya gömen Yeni Genç Muratspor, sahadan 4-0'lık net galibiyetle ayrıldı ve Bingölspor'un şampiyonluğu için ilk meşaleyi yaktı.

10 MART 2024 PAZAR 19:51
1
1093
0
AA aa
YOZGAT `CEHENNEMDEN` ÇIKAMADI!

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden ve maddi imkansızlıklara rağmen büyük işlere imza atan Yeni Genç Muratspor ligin 18.haftasında şampiyonluk mücadelesi veren ve Türkiye'nin yenilgisiz tek takımı olan lig birincisi Yozgat'ı konuk etti. Yozgat lobisinin baskılarıyla yaklaşık 800 polis ve 12 Bin taraftarının desteğini arkasına alarak maça başlayan Muratspor Yozgat maçını Onur Sekman, Rahmi Görçay, Erkan Arslan ve Mehmet Yağmur hakem triosu yönetti.

Maçın başlama düdüğüyle beraber her iki ekipte kontrollü bir oyun sergiledi. İlk dakikalarda orta saha mücadelesi şeklinde geçen oyunda Muratspor, taraftar desteğini de arkasına alarak maça ağırlığını koydu ve pozisyonlara girmeye başladı. Sürekli hakemle didişen ve oyunu soğutmaya çalışan Yozgatsporlu futbolcular ise 42.dakika da oluşan karambol sonucunda hakemin faul kararı üzerine yoğun itirazlarda bulundu. Ekrem Sütçü ikinci sarıdan kırmızı yiyerek oyun dışında kalırken, Ahmet Üner ise hakeme direk küfredince Yozgatspor biranda saha içinde 9 kişi kaldı.

İlk Yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca ekipler soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

“İKİNCİ YARIDA HEM MURATSPOR HEM DE TARAFTAR RESİTAL YAPTI”

Ligin ikinci yarısında oyunu rakip sahaya yığan ve rakibine top oynatmayan Muratspor, adeta futbol resitali sunarken, rakip Yozgatspor ise temsilcimiz karşısında adeta çaresiz kaldı. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde ceza sahası içinde oluşan karambolde Savaş Oday yerde kaldı ve orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kaptan Selahattin Aras, kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi ve Muratspor 1-0 öne geçti. Golün ardından tribünler adeta bayram yerine dönerken Yozgatspor tarafından ise sinirler tam gerildi ve Yozgatlı futbolcu Mustafa Aşan rakibine sert bir faul yaparak kırmızı kart gördü ve takımını 8 kişi bıraktı. 8 kişi kalan Yozgat sahada tam çaresiz kalırken Muratspor ise ipleri tamamen eline alarak, 68.dakikada Selahattin Aras, 81.dakikada Selçuk Yıldız ve 88.dakikada ise Ahmet Topal'ın golleriyle 4-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka olmayınca maç Muratspor'un 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

“MURATSPOR'UN ONURLU MÜCADELESİ MİLYONLUK TAKIMA İLKLERİ YAŞATTI”

Ligde büyük maddi imkansızlıklar yaşayan ve Genç Kaymakamı Muhammet Güzel ile Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik'in destekleriyle ayakta durup onurlu bir şekilde mücadelesini sürdüren Muratspor, Türkiye liglerinin yenilmeyen tek takımı olan ve ligde 18 haftada sadece 5 gol yiyen Yozgatspor'u adeta sahadan silerek ligde yediği gol sayısı kadar gol attı ve Yozgat ekibine ilkleri yaşattı.

HABER: SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın