14 Ağustos 2026 Cuma

15 BİN KİŞİ GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ!

İsrail'in Gazze'yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla Bingöl'de yaklaşık 15 bin kişi 6 kilometre boyunca yürüyerek Gazze'ye destek oldu.

01 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ 18:49
0
1771
0
AA aa
15 BİN KİŞİ GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ!

Bingöl'de İsrail'in Gazze'yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla gönüllü STK platformları tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. “Bingöl Gazze Barış Programı” etkinliği çerçevesinde binlerce merkez Genç Caddesi Ulu Camii önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen yaklaşık 15 bin kişi, 6 kilometre boyunca yürüyerek kent parka vardı.

Burada toplanan kalabalık Filistin ve Gazze'de hayatını kaybedenler için namaz kıldı. Ardından basın açıklaması düzenlendi. Gazze'ye destek yürüyüşüne katılan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, “İşgal ile aramızdaki bu mücadelenin özetini bir nesil mücadelesi olarak belirtmemiz gerekir. Nasıl ki Selahaddin Eyyübi Filistin'i özgürleştirirken bir özgürlük nesli yetiştirilirken bugün bize de düşen bu nesli yetiştirmektir. Şeyh Ahmed Yasin bugün özgürlüğe katılan bu mücahitleri bu özgür ruhla tamamıyla Kur'an-ı Kerim ile alakası iyi olan Hz. Peygamber'i sünnetine bağlı bir şekilde yetiştirdi. O yüzden hepiniz görünüyorsunuz, cihat meydanında tüm sıkıntılara rağmen Allah'a hamd eksik olmuyor. Ve onlar bu şekilde Ahmedi Yasin'in yetiştirmiş bir nesil olarak bunları gösteriyorlar. O zaman bizim de Selahaddin'in yetiştirdiği gibi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Çünkü bizimle işgal güçleri arasındaki terör devleti arasındaki savaş aslında bir nesil savaşıdır. Kendi neslimizi islam dünyasında devam eden bu tür hareketleri işgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz” dedi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Reşat Çınar, “Bugün burada Gazze için çok büyük bir yürüyüş oldu. Yaklaşık 15-20 bin gibi bir katılım oldu. Biz de Bingöl'den Gazze'ye selamlarımızı göndermiş olduk. Dualarımızı göndermiş olduk. Tabi ki de bu belki de yeterli değildir ama biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Etkinlik yarın sabah namazına kadar devam edecek. Gece boyunca vatandaşlar parkta çadırlar kurarak Filistin ve Gazze'ye destek olacak.

HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın