18 Mart 2026 Çarşamba

193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI

Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.

08 MAYIS 2025 PERŞEMBE 17:11
0
923
0
AA aa
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti, nisan ayında vatandaşların haklarını korumak amacıyla yapılan başvuruları titizlikle incelediğini tarafsız ve etkin bir değerlendirme süreci yürüttüğünü söyledi.

Vali Usta, ''Nisan Ayı Tüketici Hakem Heyeti Kararları nisan ayında yapılan başvuru 170, 193 başvuru karara bağlanmış, 101 başvuru tüketici lehine, 53 başvuru tüketici aleyhine sonuçlanmış, 37 başvuru eksik evrak nedeniyle işlem yapılamamış, 2 başvuru için görevsizlik kararı verilmiştir. Tüketici olarak haklarımızı bilmek ve bilinçli hareket etmek hepimizin sorumluluğudur. Ticaret İl Müdürlüğümüz, vatandaşlarımızın haklarını korumak ve adil bir piyasa düzeni sağlamak için çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız. Tüketici memnuniyetini artırmak, piyasa dengesini korumak ve adil ticaret anlayışını güçlendirmek için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz'' dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın