05 Mayıs 2026 Salı

2 BİN AİLEYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDILAR

İhtiyaç sahiplerine yönelik birçok alanda yardım faaliyeti yürüten Bingöl Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailenin umudu oldu

17 HAZİRAN 2025 SALI 12:54
0
744
0
AA aa
2 BİN AİLEYE KURBAN ETİ  ULAŞTIRDILAR

Her yıl Kurban Bayramı'nda binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) hayırseverlerin bağışladığı kurbanları keserek etini binlerce muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdı. Yardım Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla 2 Bin'den fazla muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Burulday, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Burulday, ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelere ulaştırılması için hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanları keserek etlerini binlerce muhtaç aileye ulaştırdıklarını söyledi.

HER AİLEYE İKİ KİLO ET

Kurban bağışları neticesinde 2 binden fazla aileye kurbanlık dağıttıklarını belirten Burulday; “

“Vatandaşlarımızın ve hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları ikişer kilo olarak ulaştırdık. Kurbanlıkları hazırlayıp, paketleyip önceden tespit ettiğimiz muhtaç ve fakir olan ailelere teslim ettik” dedi.

YURTDIŞINDA 901 HİSSE KURBAN KESİLDİ

Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Burulday, Filistin, Afrika, Yemen başta olmak üzere Bingöl'den 901 hisse kurban bağışı yapıldığını belirterek, “Umut Kervanı Vakfımızın yurt dışında yaptığı çalışmalar kapsamında Bingöl İlimizden 901 hisse kurbanı Filistin, Afganistan, Suriye, Lübnan, Yemen, Afrika ve Asya Kıtası başta olmak üzere çeşitli ülkelere kurban gönderdik. Verilen vekaletler ile bağışçılarımızın belirttiği ülkelerde kurban kesimini gerçekleştirdik. Yurtiçinde ve yurtdışında kurban vekaleti veren bağışçılarımıza kestirdikleri yerlerden kurbanlık görüntüleri gönderilmiştir” şeklinde konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
19:02
BİNGÖL`E TÜBİTAK`TA BÜYÜK GURUR
BİNGÖL'E TÜBİTAK'TA BÜYÜK GURUR
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
18:49
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
30.04.2026
18:44
10 MİLYAR TL`LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
10 MİLYAR TL'LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
30.04.2026
18:34
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
18:28
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ  BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı
30.04.2026
18:22
BİNGÖL`DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
BİNGÖL'DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın