24 Nisan 2024 Çarşamba

20 BÜTÇE YAPMAK BIZE NASİP OLDU

Genç ilçesinde konuşan Yılmaz, arka arkaya 20 bütçe yapmak Ak Partiye nasip oldu. Buda istikrarının en büyük göstergesidir dedi. AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 38 gün boyunca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2022 yılı bütçesiyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

28 KASIM 2021 PAZAR 16:27
1
578
0
AA aa
20 BÜTÇE YAPMAK BIZE NASİP OLDU

Toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Feyzi Berdibek, Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Bingöl Belediye BaÅŸkanı Erdal Arıkan, Genç Belediye BaÅŸkanı Mehmet Zeki Dirik, ilçe baÅŸkanları, parti yönetimi katıldı.

AK Parti Bingöl BaÅŸkanlığı GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuÅŸan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı Cevdet Yılmaz; “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Ä°hracatımız ÅŸuanda geçmiÅŸe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aÅŸmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aÅŸmış olur. Çok hızlı bir ÅŸekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” dedi.

2022 bütçesinin AK Parti'nin 20'inci bütçesi olduÄŸunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin geçmiÅŸte yaÅŸadığı krizlere deÄŸindi.

Yılmaz, “2022 Bütçesi AK Parti'nin 20'inci bütçesi. Arka arkaya 20 bütçe yapmak AK Parti'ye nasip oldu. Bu istikrar demektir. Bir hükümet, bir lider 20 defa arka arkaya bütçe yapabiliyorsa bu ülkede istikrar var demektir. Türkiye'de istikrarın olmadığı dönemlerde nasıl bedeller ödediÄŸimizi, neler yaÅŸadığımızı, yaşı müsait olanlar canlı ÅŸahit olarak biliyorlar. Bugün de sorunlar yok mu? Elbette var. Dünya durdukça da sorunlar bitmez. Ama bugün ile geçmiÅŸi mukayese etmemiz lazım. 1994'te bu ülke bir kriz yaÅŸadı, 1999'da bir kriz yaÅŸadı, 2001 yılında kriz yaÅŸadı. Dünyada bir problem yoktu o dönemlerde. Dünyada bir kriz yoktu, bir pandemi yoktu, dünyayı sarsan birtakım hadiseler yoktu. Dünyada normal yürüyordu iÅŸler Türkiye'de sorun vardı. Türkiye o krizleri yaÅŸadı ve ağır bedeller ödedi bunlar için. Bugün de bazı sorunlar yaşıyoruz, elbette yaşıyoruz. 2008-2009 döneminde dünyada bir finansal kriz yaÅŸandı. Bütün dünyayı etkiledi, bizi de belli oranda etkiledi” dedi.

“GEÇEN SENE DÜNYA EKONOMÄ°SÄ° YÜZDE 3 KÜÇÜLDÜ”

2020 yılında Türkiye ekonomisinin pandemi raÄŸmen büyüme gösterdiÄŸini belirten Yılmaz, “Son dönemlerde bütün dünyayı derinden etkileyen bir pandemi yaşıyoruz. En geliÅŸmiÅŸ dediÄŸimiz ekonomiler çok ciddi sıkıntılar içinde. Geçen sene dünya ekonomisi yüzde 3 küçüldü, bırakın büyümeyi küçüldü dünya ekonomisi. Dünya ticareti yüzde 8-9 düÅŸtü. Dünyada turizm, hizmet sektörleri çöktü adeta. Böyle bir dönem yaÅŸadık, 2020 yılına baktığımızda. Böyle bir ortamda dahi Türkiye geçen sene yüzde 1.8 büyümeyi baÅŸardı. Çin ile birlikte büyümeyi baÅŸaran tek ülke Türkiye oldu. Bu seneye geliyoruz, pandeminin etkileri yavaÅŸ yavaÅŸ kalkıyor. Dünyada da yüzde 6 civarında bir büyüme bekleniyor, bu sene de Türkiye'de beklenen büyüme yüzde 9'un üzerinde. Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Ä°hracatımız ÅŸuanda geçmiÅŸe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aÅŸmış durumda, yıl sonunda bu rakam 220 milyarları da aÅŸmış olur. Çok hızlı bir ÅŸekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var. Geçen sene 170 milyar dolar civarındaydı bu sene 40 milyar dolar daha yüksek bir rakamdan bahsediyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Türkiye'nin güçlü bir lidere sahip olduÄŸunu vurgulayan Yılmaz, “Güçlü bir liderimiz var, siyasi istikrarımız var. Bazı ÅŸeyler varken kıymetini bazen yeterince bilmiyoruz. Olmadığında ne olurdu diye sormamız lazım. Böyle güçlü ve tecrübeli bir lider, dünyanın bu fırtınalı döneminde olmasaydı ÅŸuanda ülkemiz neler yaÅŸardı, takdirinize bakıyorum. Böyle bir dönemde siyasi istikrarımız olmasaydı, herÅŸeyi bir tarafa çeken farklı farklı partiler olsaydı bugün bu pandemiden Türkiye, insanımız nasıl etkilenirdi takdirinize bakıyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
MUHTAR SARI'DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın