26 Nisan 2024 Cuma

200 BİN TL KAZANÇ BEKLİYOR!

Devlet desteğiyle 30 yıldır ekim yapılmayan 100 dönümlük alana silajlık mısır ekimi yapan 29 yaşında ki Genç çiftçi Ömer Katkay, bu yıl ilk defa ekimini yaptığı ve 4 ay uğraş verdiği mısırdan yaklaşık 200 bin TL kazanç almayı hedefliyor.

28 TEMMUZ 2021 ÇARŞAMBA 16:51
2
2706
1
AA aa
200 BİN TL KAZANÇ BEKLİYOR!

AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığını da yürüten 29 yaşındaki Ömer Katkay, siyaset ve elektrik işlerinin yanı sıra tarım ile de uğraşmaya karar verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genç çiftçilere verdiği destekleri araştıran Katkay, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden bilgi alınca silajlık mısır ekimi yapmaya karar verdi.

Bingöl Genç Karayolu 9'uncu kilometresinde bulunan Çayağzı mevkiinde arazi kiralayarak ekim yapmaya karar veren genç, 30 yıldır ekim yapılmayan 100 dönümlük araziyi mısır ekerek yeniden canlandırdı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden aldığı yüzde 50 hibe destekli tohumu tarlaya eken Katkay, “ekemezsin, burada ürün alamazsın” sözlerine rağmen pes etmeyerek ekimi yaptı, yaklaşık 3 aydır da sulamasını özenle yaptığı silajlık mısırların boyu 2 metreye yaklaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere tarım ve hayvancılık üzerine verdiği çağrıya kulak verdiğini söyleyen Katkay, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yüzde 50 hibe ile aldığı tohumları 100 dönümlük alana ektiğini söyledi.

“600 TON HASAT ELDE EDECEĞİZ”

Katkay, “13 yaşından beri ailemle birlikte inşaat ve elektrik işiyle uğraşmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere vurguladığı çağrıyı dinledik. Genç girişimcilik üzerine tarım ve hayvancılıkta ne yapabiliriz düşüncesiyle, Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın hibe destekleriyle ilgilenmek amacıyla tarım müdürlüğümüze başvuruda bulunduk. Bunun üzerine silajlık mısır ekiminin bizim arazilere uygun olduğunu belirledik. Tarım Müdürlüğümüzden yüzde 50 hibe destekli silajlık mısır tohumu alımı yaptık” dedi.

Araziyi kiralarken ‘ekemezsin, burada ürün alamazsın' sözlerine de kulak asmadığını söyleyen genç çiftçi Katkay, “Köyümüzde yıllardır ekilmeyen arazilerimiz vardı. 30 yıla yakındır ekilmeyen araziler vardı. Bunları değerlendirmek için 100 dönüm bir arazi kiraladık. Bu arazi kiralama esnasında, ‘ekemezsin, burada ürün alamazsın' gibi bazı söylemler oldu. Biz bunları tabi dikkate almadan bu işe girdik. Makine ve ekipmanımızı burada bulamadık, sıkıntısını yaşadık. Konya'dan buraya santrafiş sulama motoru getirdik. Burada traktörümüze bağlayarak 100 dönüm alan üzerinde silajlık mısır ekimimizi yaptık. Ve gayet güzel bir verim de aldık” diye konuştu.

Ekimi yaptığı mısırdan yaklaşık 200 bin TL kazanç elde etmeyi hedeflediğini söyleyen Katkay, “Hasat zamanına yaklaşık 40 gün gibi bir süre kaldı. Bu süre sonunda Allah nasip ederse 600 tona yakın bir silajlık mısır hedefimiz var. Bu 600 tonluk silajlık mısırdan 30-40 bin TL'lik bir masrafla 200 bin TL'ye yakın bir kazanç hedefimiz var” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_135)
14 Nisan 2023 Cuma 11:45
Yalana bak ya , zaten ekip biçilen araziyi yeni tarıma açmış gibi bir imaj vermeyin artık. Buna şak şak denir. Bölgenin hangi arazisi verimli hamgisi verimsiz iyi bilirim
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın