13 Mayıs 2026 Çarşamba

2021'DE 26 İŞYERİ KAPATILDI

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Kovalar: 2020 yılında iş yerini kapatan esnaf sayısı 297, 2021 yılında iş yerini kapatan esnaf sayısı 26. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. dedi.

31 OCAK 2021 PAZAR 21:55
0
1966
0
AA aa
2021`DE 26 İŞYERİ KAPATILDI

Gündeme dair açıklamalarda bulunan DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, düzenli olarak esnafın sorunlarını dinlediklerini aktardı.

Kovalar; “ Şehirde sahipsiz ve ilgisiz bırakılan esnaflarımıza yapmış olduğumuz ziyaretleri ‘siyasi rant' olarak görenlere bazı gerçekleri bildirmek istiyorum. 2020 yılında iş yerini kapatan esnaf sayısı 297,  2021 yılında iş yerini kapatan esnaf sayısı 26. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Kovalar, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne halkımızın içerisinde olmayı kendimize şiar edinerek, hemen hemen her hafta şehrimizin farklı semtlerinde ve ilçelerinde esnaflarımızı ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. Bizler DEVA Partisi olarak bu sorunların çözümü hususunda gerekli mercilerle iletişim halinde olup önerilerimizi sunmaktayız. Son günlerde esnafımızın sorunlarını gerek yazılı veya görsel bir şekilde kamuoyuyla paylaşmamız hasebiyle hükümetin bundan rahatsızlık duyduğunu ve sanal ortamda bizlerin ‘siyasi rant' elde etmek yönünde algı oluşturmaya yöneldiklerini görmekteyiz. Bu yaklaşımın bizleri derinden üzdüğünü ifade etmek ile birlikte esnafımızın sorunlarının çözümü hususunda ziyaretlerimizi devam ettireceğimizi bildirmek isterim. Partimizin 1. Olağan Kongresi'nin bitimiyle birlikte yapmış olduğum basın açıklamamda da belirttiğim üzere, toplumumuzun sorunlarını yakından takip ederek, çözüm odaklı bir siyasi anlayış çerçevesinde politika üreteceğimizi ifade etmiştim. Son haftalarda esnaf ziyaretlerimize hız vererek, yaşanan ekonomik sorunların yerinde tespit edilmesiyle birlikte çözüm temelinde yetkili merciler ile bir dizi temaslarda bulunduk. Bu temaslar ışığında Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı'ndan edindiğimiz bilgileri sanal ortamda kamuoyuyla paylaşarak, yaşanan ekonomik kriz temelinde 2020 ve 2021 yılı içerisinde iş yerini kapatmak zorunda olan esnaf oranlarını paylaştım. Buradan şunu ifade etmek isterim ki, Deva Partisi olarak esnafımızın yaşadığı sorunları gündeme taşımaktan ve bu sorunların çözümü için çalışmaktan geri durmayacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın