06 Şubat 2026 Cuma

28 YILLIK ACI!

1993 yılında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yarım saat arayla aynı yerde şehit olan iki güvenlik korucusu kardeşin acısı, ailenin 28 yıldır bayramlarını buruk geçirtiyor.

13 MAYIS 2021 PERŞEMBE 09:22
2
1691
0
AA aa
28 YILLIK ACI!

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de korona virüs salgını nedeniyle tam kapanma süreci Ramazan bayramında da devam etti.

Tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında, mezarlık ziyaretini Şehit aileleri ve gazi ile gazi ailelerinin gerçekleştirebileceği belirtildi.

Bingöl Ilıcalar Beldesi'ne bağlı Elmalı köyünde yaşanan Mehmet Kına (75), bayram sabahında PKK'lı teröristlerce çıkan çatışmada şehit verdiği iki oğlunun kabrine geldi.

1993 yılında bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Yukarı Çavuşlar köyünde sivil vatandaşlara ateş açmasıyla, ihbarı alan Elmalı köyündeki güvenlik korucuları bölgeye destek amaçlı gitti.

Elmalı köyü'ne bağlı Kurttepe mevkiinde PKK'lı teröristlerin hain pusuyla karşılaşan ve yarım saat arayla aynı yerde şehit olan iki güvenlik korucusu kardeş Mustafa ve Hasan Kına'nın şehadetlerinin üzerinden tam 28 yıl geçti.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda çocuklarının kabirlerine gelmeyi ihmal etmeyen baba Kına, onları çok özlediğini belirtiyor.

“İntikamımızı almışız. Devletimiz var olsun, bayrağımız şan olsun. İnşallah onlardan tek bir kişi kalmayacak”

O dönemde kendi gibi güvenlik korucusu olan çocuklarının intikamını aldığını belirten Baba Kına, “1993 yılında şehit oldular. O gece karanlık olduğu naaşları orada kaldı. Olayın sabahı gidip getirdik buraya. Yıkadık, temizledik, kefene sardık ve Allah'ın emanetine teslim ettik. Sonra biz onlarla yine çatışmaya girdik onlardan çok kelle aldık. İntikamımızı almışız. Devletimiz var olsun, bayrağımız şan olsun. İnşallah onlardan tek bir kişi kalmayacak” dedi.

“BEN YETİŞEMEDİM ONLARA”

Çatışma anında nöbette olduğunu söyleyen Baba Kına, “5 kilometre köyün üstünde Kurttepe var çoğu ormanlıktı orada çatışmaya girdiler. Ben çatışma anında tepede nöbetteydim. Ben yetişemedim onlara” şeklinde konuştu.

1993 yılında şehit verdiği iki ağabeyinin nasıl şehit olduğunu silah arkadaşlarından dinleyen Abdulaziz Kına, ise olay gecesini anlattı.

Kardeş Kına, “ Kurttepenin zirvesine girdikleri gibi çatışmaya girdiler ve orada şehit düştüler. Yarım saat çatıştılar büyük abim yaralandı Mustafa Kına. Sonra onun yarasını sardılar. Hasan abim de çatışma esnasında kolundan yaralandı. Onun da yarasını sarmışlar. Korucu arkadaşları demiş ki sakin olun yoksa hepimiz şehit oluruz. O esnada büyük abim Mustafa, el bombasını atacağı sırada kalbinden mermi almış ve şehit oldu.  Küçük abim de dayanamamış ve teröristlerin üzerine ateş ede ede gitmiş o da şehit oldu” dedi.

“28 YILDIR BAYRAMLARIMIZ BURUK GEÇİYOR”

28 yıldır bayramlarının buruk geçtiğini söyleyen Kardeş Kına, “28 yıldır bayramlarımız buruk geçiyor. 28 yıldır buraya anamı, babamı getiriyorum. Annem hasta olduğu için bugün gelemedi, babamla geldim. Bayramlarımız buruk geçiyor. Onların kahramanlıklarını hala anlatıyoruz. Bizim köydeki gençler olsun, çocuklar olsun anlatıyoruz. Bakın bu köyde 9 şehit verdik şimdiye kadar. Bu şekilde çatıştılar. Bu sancağı siz alıp yürüyeceksiniz diye.  Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz bizlere sahip çıktı. 28 yıldır devlet büyüklerimiz bizlere sahip çıktı. Her kapıya gidiyoruz kapılar bizlere açık” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
17:45
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
7 Şubat'ta saat 13.30'da Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın