10 Mayıs 2025 Cumartesi

4 FAKÜLTE TALEBİMİZ VAR!

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 4 yeni fakültenin açılması konusunda YÖK e müracaatta bulunduklarını, bu fakülteler içerisinde Bingöl için şu an en uygun olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ni gördüklerine dikkat çekti.

15 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 16:02
3
1830
0
AA aa
4 FAKÜLTE TALEBİMİZ VAR!

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘2021-2022 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda ilimizin ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde bir araya geldi.

 “ÜNİVERSİTEMİZ, BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ÇOK İYİ KONUMDA BULUNUYOR”

Bingöl Üniversitesi'nin kuruluş yılları baz alındığında kendi emsalleri arasında çok iyi konumda olduğuna vurgu yapan Çapak, “Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok güzel bölüm ve programlara sahip. Geldiğimiz aşama artık nicelikten öte niteliktir. Bugüne kadar 24 bin civarında mezunumuz var. Şu anda mevcut 16 bine yakın öğrencimiz var. Web of Science, URAP ve AD indeksinde kişi başına düşen yayın ve atıf sayısında köklü üniversiteleri geride bırakmış bulunuyoruz. Bölge üniversiteleri arasında birinci durumdayız. Uluslararası ofisimiz vasıtasıyla 25 farklı ülkeden 55 üniversite ile öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı alanında iş birliğimiz devam ediyor” dedi.

“ÜNİVERSİTE 4 YENİ FAKÜLTENİN KURULMASI İÇİN YÖK'E MÜRACAATTA BULUNDUK”

Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakülteleri'ni üniversitemize kazandırmak için YÖK'e müracaatta bulunduklarını belirten Rektör Çapak, “Bunlar arasında alt yapı bakımından hazır olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'dir. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yeni hastane yapılmasıyla üniversitemize devredilmesi yapılırsa bu fakültemizi buraya kurmayı amaçlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler yapıldı. Bu alanda yetişmiş öğretim elemanımız da var. Ayrıca termal sular Kaleönü Mahallesi'ne kadar getirilmiş durumdadır. Ancak bu işlerin hızlanması için topyekûn olarak basınımızın, kamuoyumuzun ve siyaset kurumlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ağustos Ayı'nda ilimize Cumhurbaşkanımızın gelme olasılığı yüksek. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz 'in kurulması müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan duymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
19:00
UYUŞTURUCU OPERASYONU
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
18:50
HÜDAPAR`DAN ENGELLİLER HAFTASI`NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
HÜDAPAR'DAN ENGELLİLER HAFTASI'NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın