30 Temmuz 2026 Perşembe

4 FAKÜLTE TALEBİMİZ VAR!

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 4 yeni fakültenin açılması konusunda YÖK e müracaatta bulunduklarını, bu fakülteler içerisinde Bingöl için şu an en uygun olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ni gördüklerine dikkat çekti.

15 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 16:02
3
2308
0
AA aa
4 FAKÜLTE TALEBİMİZ VAR!

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘2021-2022 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda ilimizin ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde bir araya geldi.

 “ÜNİVERSİTEMİZ, BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ÇOK İYİ KONUMDA BULUNUYOR”

Bingöl Üniversitesi'nin kuruluş yılları baz alındığında kendi emsalleri arasında çok iyi konumda olduğuna vurgu yapan Çapak, “Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok güzel bölüm ve programlara sahip. Geldiğimiz aşama artık nicelikten öte niteliktir. Bugüne kadar 24 bin civarında mezunumuz var. Şu anda mevcut 16 bine yakın öğrencimiz var. Web of Science, URAP ve AD indeksinde kişi başına düşen yayın ve atıf sayısında köklü üniversiteleri geride bırakmış bulunuyoruz. Bölge üniversiteleri arasında birinci durumdayız. Uluslararası ofisimiz vasıtasıyla 25 farklı ülkeden 55 üniversite ile öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı alanında iş birliğimiz devam ediyor” dedi.

“ÜNİVERSİTE 4 YENİ FAKÜLTENİN KURULMASI İÇİN YÖK'E MÜRACAATTA BULUNDUK”

Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakülteleri'ni üniversitemize kazandırmak için YÖK'e müracaatta bulunduklarını belirten Rektör Çapak, “Bunlar arasında alt yapı bakımından hazır olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'dir. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yeni hastane yapılmasıyla üniversitemize devredilmesi yapılırsa bu fakültemizi buraya kurmayı amaçlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler yapıldı. Bu alanda yetişmiş öğretim elemanımız da var. Ayrıca termal sular Kaleönü Mahallesi'ne kadar getirilmiş durumdadır. Ancak bu işlerin hızlanması için topyekûn olarak basınımızın, kamuoyumuzun ve siyaset kurumlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ağustos Ayı'nda ilimize Cumhurbaşkanımızın gelme olasılığı yüksek. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz 'in kurulması müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan duymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın