18 Haziran 2026 Perşembe

422 AİLEYE UMUT OLDULAR

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ağustos ve Eylül aylarında 422 aileye 85 bin 392 TL değerinde ayni, kırmızı et ve nakdi yardımında bulundu.

19 EKİM 2020 PAZARTESİ 12:17
0
1971
0
AA aa
422 AİLEYE UMUT OLDULAR

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılı Ağustos ve Eylül aylarına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “Ağustos ve Eylül aylarında; 279 gıda kolisinin dağıtımına aracı olduk. Bunun nakit tutarı 27.900 TL'dir. 42 aileye 4.227 TL'lik gıda kolisi dağıttık. 147 aileye ikişer kilogram et dağıtık. Bunun nakit karşılığı 16.170 TL'dir. 33 ailemize 17.745 TL tutarında nakit para yardımında bulunduk. 200 öğrencimize 19.350 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. İki aileye mutfak ocağı, bir aileye de çamaşır makinesi ve ev eşyaları yardımında bulunduk. Toplamda 422 aileye yardım yaptık” dedi.

SOSYAL KONUMUMUZU YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen anlayışı yeniden tesis etmemiz gerektiğine vurgu yapan Gönül, “Kapitalist sistemin insanı oburlaştırdığı, doymak bilmez bir canavara dönüştürdüğü ve sosyal yaşamı adeta felç ettiği bir dönemde, manevî değerlerimizi yeniden sahiplenmek ve infak ruhunu geliştirmek mecburiyetindeyiz. Zira bu sistem, insanları hem bireyselleştiriyor hem de bencilleştiriyor. Sadece kendini düşünen, etrafında olup bitenden habersiz, çevresine karşı duyarsız ve sosyal sorumluluklarının farkında olmayan tehlikeli bir nesil üretiyor. Bu anlayış, birçok değerimizi örselediği gibi, karşılıksız verme, paylaşma, sadaka ve infak ruhunu da büyük ölçüde tahrip ediyor. Oysa bizler, mutluluğumuzu başkalarının mutluluğunda bilen; sıhhat ve selametliğimizi, toplumun bir bütün olarak topyekün selametinde arayan iman ve infak medeniyetinin mensuplarıyız. Hal bu iken; sosyal konumumuzu yeniden gözden geçirmeli, ‘Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen' anlayışı, hep birlikte yeniden inşa etmenin çaba ve gayreti içerisinde olmalıyız. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ağustos ve Eylül aylarında tespit ettiğimiz muhtaç ailelerimize gıda kolisi, et, nakit para ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bu yardımlarımızı gerçekleştirirken en çok çocukların kırtasiye malzemesi aldıklarında ki sevincine şahit olduk.  Bu pandemi sürecinde eğitime katkı sunabildik ise ne mutlu bizlere. Bunun dışında diğer yardımlarımızı da hayırseverlerimizin bizlere yapmış olduğu bağışlar ile gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz ailelere fakir ve muhtaç olanlara yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın