08 Mayıs 2024 Çarşamba

600 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Korona virüs salgını nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine Kızılay tarafından Bingöl'de açılan kan bağışı standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken 3 günde 600 ünite kan toplandı.

02 HAZİRAN 2020 SALI 16:50
0
1874
0
AA aa
600 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Bingöl'de Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurumlar ve STK'ların da destek verdiği kan verme kampanyasın da 3 günde 600 ünite kan toplanırken Kızılay aldığı kararla kan bağışının fazla olması hasebiyle 1 hafta daha Bingöl merkez ve ilçelerinde kan toplayacak.

“BİNGÖL HALKINA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Bingöl halkına göstermiş oldukları teveccühten dolayı şükran borçluyuz diyen Kızılay personeli Yunus Küçükkaya,Covid-19 salgınından dolayı azalan kan stoklarımızı bir nebze olsun artırabilmek için yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Bingöl halkına göstermiş oldukları teveccühten dolayı şükran borçluyuz. Bugüne kadar yaklaşık 600 ünite kan bağışında bulundular ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Bölgemize bağlı bulunan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta çok güzel sonuçlar elde ettik. Bu bağlamda halkımıza sesleniyor ve diyoruz ki; İyilik için, can olmak için sizlerde var mısınız diyoruz ve kan bağış noktalarımıza bekliyoruz” Dedi.

“KAN BAĞIŞÇISI OLALIM”

Herkesin kan bağışçısı olması gerektiğini ifade eden sağlık çalışanı Muhammed Mansur Gül, “Korona virüs nedeniyle şuan her zamankinden daha fazla kana ihtiyaç var. Bunun için bilinçli birer vatandaş olarak üstümüze düşen görevi yapalım ve kan bağışında bulunalım. Kan bağışında bulunmak bir hayatı kurtarmak ve aynı zamanda kan dostu olmak demektir. Bende kendim bir sağlık çalışanı olarak 10'nun üzerinde kan bağışı yaptım ve emin olun ki size her gelen mesajda kanınız birine ulaştı dendiğinde çok mutlu ve huzurlu hissedeceksiniz kendinizi. Bilinçli olalım ve bu kötü zamanda kan bağışçısı olalım” diye konuştu.

Kan vermeye gelen Kudret Palaoğlu ise, “52 yaşındayım ve 4-5 yıldır sürekli olarak kan veriyorum. Lütfen herkes kan versin. Belki birine ilaç olur ve hayatını kurtarmış oluruz” şeklinde konuştu.  

 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın