29 Haziran 2026 Pazartesi

764 AĞIR HASARLI YAPI TESPİT EDİLDİ

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Genç ilçesinde hasat tespit çalışmaları sona erdi. Tespitler sonucunda 764 ağır hasarlı yapı olduğu belirtildi.

28 TEMMUZ 2023 CUMA 12:13
0
2013
0
AA aa
764 AĞIR HASARLI YAPI TESPİT EDİLDİ

6 Şubat depremlerinin ardından “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen Bingöl'de, hasar tespit çalışmalarına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. 
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
“7269 sayılı yasa ve Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) kapsamında Müdürlüğümüz görevlerinden olan Hasar Tespit çalışmaları tamamlanmış olup ilimiz genelinde 3047 adet yapı ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Yapılan hasar tespit çalışmalarına ait kesin hasar tespit listeleri muhtarlıklarca 30 gün süresince ilan edilecektir. İlan sürecinde tespitlere ilişkin itirazlar alındıktan sonra itirazlar değerlendirilecek akabinde hasar tespit listeleri kesinleştirilecektir. Kesinleşen Hasar Tespit Listeleri AFAD İl Müdürlüğüne gönderilecek olup hak sahiplikleri ve yeni yapı inşa süreçleri AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Hasar Tespitleri sonucu Ağır Hasarlı olduğu kesinleşen yapıların(yangın, su basması, ani göçme, patlama gibi olumsuzlukların yaşanmaması adına) Elektrik, Su ve Doğalgaz bağlantılarının kesilmesi için ilgili idarelerine bildirim yapılacak olup hasar tespit listelerinin kesinleşmesinden sonra ağır hasarlı binaların yıkımı içim İl Özel İdaresine bildirimde bulunulacak ve yıkım işlemleri yapılacaktır” denildi.

"GENÇ GENELİNDE 764 AĞIR HASARLI YAPI TESPİT EDİLDİ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Bingöl genelinde 3 Bin 47 yapıda ağır hasar tespit edilirken, Genç ilçesi merkezi ve köylerinde ise 764 yapıda ağır hasar tespit edildiği bildirildi.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın