25 Nisan 2024 Perşembe

89 ÖĞRENCİ İCAZET ALDI

Bingöl'de İl Müftülüğü 'ne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 37'si erkek 52'si kız olmak üzere 89 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

20 KASIM 2022 PAZAR 15:42
1
1236
0
AA aa
89 ÖĞRENCİ İCAZET ALDI

İl müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrenciler için icazet merasimi düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Hafızlık İcazet Merasimi 'ne Vali Kadir Ekinci, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum müdürleri, hafızlığını tamamlayan öğrenciler ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, “sabır ve sebatla ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur'an-ı Kerim'in ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı, davranışlarınızı ve düşüncelerinizi güzelleştireceksiniz” dedi. 
Öğrencileri tebrik eden Vali Kadir Ekinci ise, “İlimiz genelindeki Kur'an Kurslarında yetişen 89 kardeşimiz daha bugün hafızlık kervanına katılıyor. Öncelikle kendilerini tebrik ediyor, vahyin son halkası olan Kur'an-ı Kerim'e ömür boyu hizmet etmelerini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri; başta sayın müftümüz olmak üzere, öğrencilerimizin kıymetli annelerini, babalarını ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, nazil olmaya başladığı andan itibaren önce Peygamber Efendimizin, ardından sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızların gönlüne nakşedilmiş, hafızalarda saklanmış ve korunmuş olarak günümüze intikal etmiştir. Her türlü tahriften uzak ve ilk günkü haliyle günümüze ulaşması, ‘Kur'an'ı biz indirdik, onun koruyucusu da biziz' ayetinin en büyük delilidir. Asr-ı Saadetten günümüze hafızlık kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür. Hafızlığın en güzel örneği olan Peygamberimiz ve ashabı, Kur'an'ı sadece hıfzetmekle kalmamış, bizatihi hayatlarına da tatbik etmişlerdir. Bu sebeple hafızlık, Kur'an lafzını sadece hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kur'an'ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten; onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına kitabın rahmetini ve bereketini saçacaklardır” dedi. 
‘Hafızlık İcazet Merasimi', sinevizyon gösterimi, yapılan dualar ve Vali Kadir Ekinci'nin hafız öğrencilere hediyelerini vermesinin ardından sona erdi.
Zorlu bir sürecin ardından icazet aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Meral Çiçek, “Bugün burada icazetimizi almak için toplandık. Elhamdülillah almakta nasip oldu. Zorlu bir süreçti ama çok şükür ki başardık. Sürecin başından sonuna kadar yanımızda olup bizlere destek veren ailelerimiz ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gün oldu ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah” şeklinde konuştu.  
Hafız olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Muhammed Emin Coşkun ise, “Şeyh Ahmet Nakşibendi Kuran Kursunda eğitimimi tamamladım. 2 yıllık zorlu bir sürecin ardından elhamdülillah hafızlığımı  tamamlayıp bugün itibariyle icazetimizi aldık. Hafızlık kolay bir şey değil emek ve ciddiyet isteyen bir serüvendir ama çok şükür ki bizler başardık ve bunun için çok  mutluyuz” ifadelerini kullandı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın