13 Ağustos 2026 Perşembe

AFAD GÖNÜLLÜLERİNE KİMLİK VE PEÇ TÖRENİ

40 AFAD gönüllüsüne kimlik kartı teslim edilirken, hafif akreditasyon alan 31 kişilik SAR ekibine peç takma töreni gerçekleşti. Kentte akredite iki STK'da toplam 61 gönüllünün afetlerde görev almaya hazır olduğu açıklandı.

17 ARALIK 2025 ÇARŞAMBA 17:43
0
919
0
AA aa
AFAD GÖNÜLLÜLERİNE KİMLİK VE PEÇ TÖRENİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte AFAD gönüllülerine kimlik kartı teslimi ile akredite ekiplerin peç takma töreninin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Vali Usta, düzenlenen törende 40 AFAD gönüllüsüne kimlik kartlarının teslim edildiğini belirterek, Bingöl genelinde eğitimlerini tamamlayan toplam 530 gönüllünün olası afet durumlarında görev almaya hazır olduğunu ifade etti. Kadın gönüllülerin afet çalışmalarında aktif şekilde yer almasının önemli bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Usta, gönüllülük faaliyetlerinin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini kaydetti.

Vali Usta açıklamasında, “İyiliği, dayanışmayı ve sorumluluğu yüreğinde taşıyan tüm AFAD gönüllülerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gönüllülükle güçlenen bir Bingöl için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca hafif seviye akreditasyon almaya hak kazanan 31 kişilik Bingöl SAR ekibine peç takdim edildi. Daha önce akreditasyon sürecini tamamlayarak peç verilen 30 kişilik İHH ekibiyle birlikte, Bingöl'de akreditasyona sahip iki sivil toplum kuruluşunda toplam 61 gönüllünün sahada görev almaya hazır olduğu bildirildi.

Vali Usta, afetlere hazırlık kapsamında özveriyle çalışan tüm gönüllülere ve ekiplere teşekkür ederek, bu tür çalışmaların afetlere karşı bilinçli ve dirençli bir toplum oluşturulmasında büyük önem taşıdığı belirtti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın