13 Mayıs 2026 Çarşamba

AFAD GÖNÜLLÜLERİNE KİMLİK VE PEÇ TÖRENİ

40 AFAD gönüllüsüne kimlik kartı teslim edilirken, hafif akreditasyon alan 31 kişilik SAR ekibine peç takma töreni gerçekleşti. Kentte akredite iki STK'da toplam 61 gönüllünün afetlerde görev almaya hazır olduğu açıklandı.

17 ARALIK 2025 ÇARŞAMBA 17:43
0
814
0
AA aa
AFAD GÖNÜLLÜLERİNE KİMLİK VE PEÇ TÖRENİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte AFAD gönüllülerine kimlik kartı teslimi ile akredite ekiplerin peç takma töreninin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Vali Usta, düzenlenen törende 40 AFAD gönüllüsüne kimlik kartlarının teslim edildiğini belirterek, Bingöl genelinde eğitimlerini tamamlayan toplam 530 gönüllünün olası afet durumlarında görev almaya hazır olduğunu ifade etti. Kadın gönüllülerin afet çalışmalarında aktif şekilde yer almasının önemli bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Usta, gönüllülük faaliyetlerinin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini kaydetti.

Vali Usta açıklamasında, “İyiliği, dayanışmayı ve sorumluluğu yüreğinde taşıyan tüm AFAD gönüllülerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gönüllülükle güçlenen bir Bingöl için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca hafif seviye akreditasyon almaya hak kazanan 31 kişilik Bingöl SAR ekibine peç takdim edildi. Daha önce akreditasyon sürecini tamamlayarak peç verilen 30 kişilik İHH ekibiyle birlikte, Bingöl'de akreditasyona sahip iki sivil toplum kuruluşunda toplam 61 gönüllünün sahada görev almaya hazır olduğu bildirildi.

Vali Usta, afetlere hazırlık kapsamında özveriyle çalışan tüm gönüllülere ve ekiplere teşekkür ederek, bu tür çalışmaların afetlere karşı bilinçli ve dirençli bir toplum oluşturulmasında büyük önem taşıdığı belirtti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın