06 Mayıs 2024 Pazartesi

AKTARLARDA KIŞ YOĞUNLUĞU

Yaklaşan kış mevsimi öncesinde aktarlardaki yoğunluk artarken, özellikle ıhlamur, zencefil, karanfil ve tarçın gibi ürünler büyük rağbet görüyor.

17 KASIM 2020 SALI 11:57
0
1657
0
AA aa
AKTARLARDA KIŞ YOĞUNLUĞU

Covid-19 nedeniyle vaka ve ölüm sayıları günbegün artarken, yaklaşan kış mevsimi vatandaşları daha da korkutuyor. Özellikle bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak isteyen vatandaşların en uğrak noktası ise kentteki aktarlar oldu.

Birçok faydalı ürünün satıldığı aktarlara giden vatandaşlar, kış öncesinde özellikle ıhlamur, zencefil, karanfil ve tarçın gibi ürünlere rağbet gösteriyor. Vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek adına organik ve alternatif ürünleri tercih ediyor.

“Her kış olduğu gibi talep var”

Bingöl'de vatandaşların kış hazırlıklarına başladığını söyleyen esnaf, özellikle gribe karşı vitaminlerin daha çok tercih edildiğini söyledi.

Esnaflar; “Şu anda ıhlamur satılmaya başlandı. Zencefil bol bol satıyoruz. Bunların karışımları var. Bu karışımda karanfil, tarçın, zencefil, ıhlamur gibi karışımlardır. Bunlardan bol bol satıyoruz. Bağışıklık sistemi kuvvetlendirmeye yönelik, akciğeri temizlemeye yönelik ürünleri satıyoruz şu anda” dedi.

“İlaç değil, gıda takviyesidir”

Sattıkları ürünlerin gıda takviyesi olduğunu söyleyen esnaf; “Biz vatandaşın doktora gitmesini tavsiye ediyoruz. Doktor önce teşhisini koyar. Ondan sonra tedavi için tercih onların isterse tedaviye orada devam edebilir. Doktora gitmemek olmaz. Doktorun söylediklerinin dışına çıkmakta olmaz. Ama ekstradan biz bunları ilaç olarak satmıyoruz, zaten bunlar gıda takviyesidir. Vitamin takviyesi, mineral takviyesidir. Hem doktorun ilaçlarını hem bunları birlikte düzenli bir şekilde kullanırlarsa hem bağışıklık sistemi kuvvetlenir hem de kışa bir hazırlık yapmış olurlar.  Koronanın ilacını dünya bulamadı. Zaten covidi gördüğümüz zaman covid belki sana da bulaşır bana da bulaşır. Hepimiz belki ayakta geçirdik. Bu bağışıklık sistemimizden kaynaklanan bir şey. Covidin ilacı olmayabilir ama tıbbın önerisi var işte polen gibi alerjik durumları olanların kullanabileceği ilaçlar da vardır. Kendi bağışıklık sistemlerini bu şekilde kuvvetlendirip covide karşı bir önlem almış olurlar” diye konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın