13 Mayıs 2026 Çarşamba

AKUT EKİPİNDEN OLASI DEPREM HAZIRLIK TATBİKATI

AKUT Bingöl Ekibi, Olası Depreme Hazırlanıyor

30 ARALIK 2024 PAZARTESİ 16:41
0
964
0
AA aa
AKUT EKİPİNDEN OLASI DEPREM HAZIRLIK TATBİKATI
AKUT Bingöl ekibi, olası afetlere etkili müdahale için hazırlıklarını sürdürüyor. Bugüne kadar gerek Bingöl'de gerek afetlerin yaşandığı diğer illerde birçok arama kurtarma faaliyetine katılan AKUT Bingöl ekibi, olası Bingöl depremine hazırlık için çalışmalarına devam ediyor.
Bu kapsamda Pazar günü 17.30-22.30 saatleri arasında gece tatbikatı yapan 25 kişilik AKUT ekibi, olası depremde müdahale çalışmalarını gözden geçirdi.
AKUT Bingöl ekibi olarak 2002 yılından beridir Bingöl ve birçok ilde afetlere müdahalede bulunduklarını, olası afetlere de zamanında müdahale edebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten AKUT Bingöl Ekip Lideri Ahmet Ateş, “Afetin yeri ve zamanı, yazı, kışı, gecesi ve gündüzü belli değil. Bu nedenle AKUT Bingöl ekibi olarak, eğitimli ve donanımlı bir şekilde, olabilecek afetlere hazırlanıyoruz. Kış aylarında 2 adet kar motoruyla dağ köylerinden hasta indirme, yaz aylarında boğulma, orman yangınlarına ve kayıp vakalarına müdahale etmek için ekiplerimiz hazır bir şekilde Akut Bingöl Yerleşkesinde gelebilecek ihbarlara hazır bir durumda beklemektedirler.
Toplamda 45 kişilik profesyonel bir ekibimiz var. Onun haricinde bir adet 16 kişilik personel taşımak için minibüsümüz, bir adet 4 × 4 arazi aracımız, iki adet kar motorumuz, iki adet Zodyak botumuz ve bir adet konteynırımız ve onun içinde tüm doğal afetlere müdahale edebilecek ekipmanlarımız mevcuttur” dedi.
AKUT'un kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu ifade eden Ateş, şunları söyledi; “AKUT Bingöl ekibi de hiçbir karşılık beklemeden gönüllü bir şekilde çalışmaktadır. Maaş veya herhangi bir şey karşılığında biz bu işi yapmıyoruz. Yüzde 100 gönüllüyüz. 2002 yılında çıktığımız bu kutsal yolculukta ‘yaşam hakkı kutsaldır' şiarıyla mücadelemize elimizden geldiği kadar devam edeceğiz.
HABER:SİNAN ATAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın