10 Nisan 2026 Cuma

AKUT'TAN ÇĞ TATBİKATI

AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.

17 MART 2025 PAZARTESİ 15:26
0
858
0
AA aa
AKUT`TAN  ÇĞ TATBİKATI

Hava sıcaklıkların artması ve karların erimeye başlamasıyla Bingöl'ün eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi oluşmaya başlarken, AKUT Bingöl ekibi, çığ riskine dikkat çekmek için Hesarek Kayak Merkezi'nde tatbikat yaptı. Tatbikatta, çığa maruz kalındığında yapılması gerekenler, çığ riski olan yerlerden geçerken dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

Tatbikatla ekiplerinin etkin mücadele için tecrübe kazandığını belirten AKUT Bingöl Birim Sorumlusu Ahmet Ateş, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların eğimli arazilerde yürürken dikkat etmelerini isteyen Ateş; “Vatandaşlarımızın, çığ riski bulunan bölgelerden tek başına geçmemesi gerekiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte eğimli arazilerde çığ riski artıyor. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu bölgeleri kullanmamaları ve bu bölgelerden uzak durması gerekiyor. Eğer bir acil durum söz konusuysa yetkililerin bilgilendirilip ona göre hareket edilmesi önem arz ediyor” dedi.

Ateş, çığa maruz kalınması durumda yapılması gerekenleri şöyle anlattı;

“Çığa maruz kalırsanız yüzmede olduğu gibi kollarınızı açarak kulaç atın ve üzerinizde bulunan çakmak, cüzdan gibi emareleri olabildiğince yukarıya doğru fırlatın ki gelen kurtarma ekipleri buldukları emarelerden size ulaşabilsin. Soğukkanlı olun, enerjinizi boş yere tüketmeyin, sakin bir şekilde oradan kurtulmanın muhasebesini yapın. Unutmayalım ki, ne kadar bilinçli olursak afet riskimiz de o kadar azalır.”

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:52
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı
08.04.2026
18:44
HÜLAKÜ  BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
18:36
BİNGÖL`DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
BİNGÖL'DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
18:29
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
18:16
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
Genç Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
07.04.2026
18:09
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın