27 Nisan 2024 Cumartesi

ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ

Genç İlçesi Kültür Mahallesinde aniden yükselen elektrik voltajı, birçok vatandaşın elektronik eşyasına zarar verirken, mahalle halkı ise vurdumduymazlığından dolayı AKSA FEDAŞ'ı Allah'a havale ediyoruz siteminde bulundu.

14 OCAK 2019 PAZARTESİ 12:45
0
1337
0
AA aa
ALLAH`A HAVALE EDİYORUZ

Kültür mahallesinde yaşayan vatandaşlar elektrik mağduru oldu. Elektriklerin gidip gelmesinden dolayı oluşan yüksek voltaj nedeniyle cihazlarının kullanlamaz hale geldiğini belirten mahalle sakinleri FEDAŞ'ın mağduriyetlerini gidermesini istedi.

Edinilen bilgiye göre, Genç ilçesi Kültür mahallesinde Perşembe gecesi elektriklerin gidip gelmesinden dolayı birçok sokaktaki evlere yüksek voltajdan enerji verildi. Yüksek voltajdan dolayı enerji alan mahallenin birçok evinde buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve kalorifer kazanı bozuldu.

“FEDAŞ ZARARIMIZI KARŞILASIN”

Onlarca evdeki elektronik cihazlarının bozulduğunu belirten mahalle sakinlerinden Habib Yürekli ; "Henüz sebebini bilmediğimiz bir voltaj yükselmesi sebebiyle cihazlarımız bozuldu. Benim buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi bozuldu. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Yan komşum olan babam Ömer Yürekli'nin tüm elektronik eşyaları arızalandı. Mahallede maddi hasarın 100 binlerce lirayı geçebileceğini öne süren Yürekli, FEDAŞ zararımızı karşılasın istiyoruz.  FEDAŞ, elektrik parasını düzenli tahsil ettiği gibi hizmeti de aynı şekilde vermeli. Dağıtım hatlarındaki altyapı eksikliği ve kalifiyeli teknisyen sayısının az olması kesintilerdeki en büyük nedendir. Elektrik akımındaki ani gidiş-gelişler nedeniyle elektronik eşya gibi tüketim mallarında önemli zararlar meydana geliyor" dedi.

“GEREKİRSE YARGIYA BAŞVURACAĞIM”

Mahalle sakinlerinden Şefik Alabaş ise, “Gece vakti elektriklerin gidip gelmesinden dolayı kazan dairesinden gelen sesler nedeniyle kendimizi dışarı attık, kalorifer kazanı bozuldu, üst komşumun ampulleri patlamış, televizyondan dumanlar gelmeye başlamış çok korkmuşlar. Hakkımı aramak için gerekirse yargıya başvuracağım ”diye konuştu.

“MAHALLE OLARAK MAĞDURUZ”

Bir başka mahalle sakini Abdullah Barut ise; “Hayatımda ilk kez böyle bir vakayla karşılaşıyorum, birçok kez elektrik kesintisi yaşadık ama böylesini hiç görmedim, kalorifer kazanı ve çamaşır makinesi bozuldu tüm mahalle olarak şikâyetçiyiz. Tüm mahalle mağdur bu durumdan” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın